Військовий приторговував частинами комплексу моделювання бойових дій��

Військовий приторговував частинами комплексу моделювання бойових дій

Укрінформ
На Житомирщині затримали військовослужбовця, який протягом двох місяців розпродував деталі комп'ютерної техніки навчального Центру десантно-штурмових військ ЗСУ, унаслідок чого виведено з ладу інтерактивний комплекс імітаційного моделювання бойових дій.

Про це повідомляє прес-служба військової прокуратури Центрального регіону України. 

"26 січня 2018 року завдяки вміло організованим, за процесуального керівництва військової прокуратури Житомирського гарнізону, слідчим діям в умовах неочевидності, із застосуванням поліграфа та за методичної допомоги військової прокуратури Центрального регіону України, викрито військовослужбовця одного із навчальних Центрів десантно-штурмових військ Збройних Сил України, який у період з грудня 2017 року по січень 2018 року вчинив розукомплектування комп’ютерної техніки Центру на суму понад 800 тис. грн, внаслідок чого виведено з ладу учбовий клас – інтерактивний комплекс імітаційного моделювання бойових дій", - йдеться у повідомленні.

Інформують, що того ж дня військовослужбовця затримали і повідомили йому про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч. 3 ст. 410 Кримінального кодексу України. Подано клопотання про накладення арешту на його майно.

Читайте також: В Україні з’явився Ситуаційний центр, що відбиватиме кібератаки

Слідство встановило осіб у Києві та Львові, яким підозрюваний збув викрадені комплектуючі. Значну частину комп’ютерної техніки у них вилучили.

У суботу, 27 січня, Корольовським районним судом у Житомирі підозрюваному обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою із одночасним визначенням застави у розмірі 260 тис. грн.

Вживаються заходи щодо встановлення місця знаходження іншої частини військового майна та інших причетних до злочину осіб.

У прес-службі ГУ НП Житомирської області повідомили, що затриманий - 20-річний контрактник із Запорізької області. 

Результати його злочинної діяльності виявили самі військові під час чергового тестового запуску системи, початок повноцінної роботи якої планувався навесні. При встановлені причин такої ситуації з’ясувалось, що частина комп’ютерного обладнання розукомплектована.

За зібраною оперативниками інформацією, молодик упродовж останніх двох місяців витратив на власні забаганки понад 100 тисяч гривень.

За скоєне йому загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на термін від 5 до 12 років.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-