Керівник для служби у справах АТОвців: Манько проходить спецперевірку

Керівник для служби у справах АТОвців: Манько проходить спецперевірку

Укрінформ
Секретаріат Кабінету міністрів повідомив про початок перевірки кандидата на посаду голови Державної служби України у справах ветеранів війни та учасників антитерористичної операції Валентина Манька, передбаченої Законом України "Про очищення влади”.

Інформація про це розміщена на Урядовому порталі.

«Законом України «Про очищення влади» передбачено проведення перевірки достовірності відомостей щодо застосування заборон, передбачених частинами третьою і четвертою статті 1 Закону України «Про очищення влади», поданих державними службовцями, які обіймають відповідні посади, та претендентами на їх заміщення. Порядок проведення такої перевірки та перелік органів, що її проводять, затверджено постановою Кабінету міністрів України від 16 жовтня № 563 «Деякі питання реалізації Закону України «Про очищення влади», - йдеться на сайті.

Фотокопію заяви про згоду Манька на проведення перевірки додано до цього повідомлення.

Читайте також: Аваков проти призначення Манька головою Держслужби з питань ветеранів і учасників АТО

Як інформував Укрінформ, конкурсна комісія з питань вищого корпусу державної служби 15 січня обрала голову громадської організації "Єдиний союз патріотів України" Валентина Манька з-поміж трьох претендентів на посаду голови Державної служби України у справах ветеранів війни та учасників антитерористичної операції.

Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков на засіданні уряду 17 січня висловив заперечення проти цієї кандидатури.

Свою позицію він аргументував тим, що згідно з інформацією на сайті МВС Манько тривалий час перебував у розшуку.

Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман та міністр соціальної політики України Андрій Рева у середу запевнили, що перш ніж ця кандидатура буде вноситися на розгляд уряду, вона має обов’язково пройти спецперевірку, а якщо не пройде, тоді відбудеться оголошення нового конкурсу.

Згодом представники громадських організацій учасників АТО висловили думку, що конкурсна комісія з питань вищого корпусу держслужби непрозоро обрала Манька, аби рекомендувати його на посаду голови Держслужби у справах ветеранів війни та учасників АТО. Вони вважають, що варто оголосити новий конкурс.

21 червня 2017 року уряд звільнив голову Держслужби ветеранів Артура Дерев'янка за власним бажанням. Конкурс на посаду керівника служби був оголошений 1 грудня 2017 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-