Статус

Статус "дружинника" не дає права на застосування зброї - Мінюст

Укрінформ
Участь громадських об’єднань у забезпеченні правопорядку на вулиці є позитивом, однак їхня діяльність має здійснюватися в межах закону і без застосування зброї чи спецзасобів.

Таку думку висловив міністр юстиції Павло Петренко в ефірі телеканалу "112 Україна", коментуючи створення та діяльність ГО "Національні дружини", повідомляє кореспондент Укрінформу.

"На мою думку, будь-які громадські об’єднання, які можуть допомогти наразі нашим органам правопорядку в наведенні ладу на вулиці - це позитивне явище. Головне, щоб кожен діяв у межах чинного закону. Не має права будь-яке громадське об'єднання застосовувати вогнепальну зброю чи якісь спецзасоби, це не можна прикривати жодним статусом дружинника чи когось іншого", - сказав Петренко. 

Водночас він наголосив, що облік громадських об’єднань, які співпрацюють з органами правопорядку, веде Національна поліція.

Читайте також: Наряди Нацполіції на вулицях посилять "тактичними копами"

А до незаконних формувань поліція та СБУ мають застосовувати відповідні санкції, наголосив міністр юстиції.

Як відомо, політична партія "Національний корпус" у неділю, 28 січня 2018 року, провела захід, на якому склали присягу понад 500 учасників громадської організації "Національні дружини". Згідно з інформацією на сайті ГО “Національні дружини” – це добровільні об’єднання, створені для забезпечення порядку на вулицях українських міст. Особовий склад організації - колишні учасники бойових дій та патріотична молодь.

Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков заявив, що вважатиме незаконною діяльність парамілітарних утворень у разі застосування ними сили.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-