Інклюзивно-ресурсні центри мають запрацювати на рівні ОТГ до 1 вересня

Інклюзивно-ресурсні центри мають запрацювати на рівні ОТГ до 1 вересня

Укрінформ
На Житомирщині стартував проект зі створення системи Інклюзивно-ресурсних центрів (ІРЦ). Його у Житомирі 31 січня представила Марина Порошенко разом із віце-прем'єр-міністром - міністром регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ Геннадієм Зубком.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Без сумніву, ІРЦ - це важливий крок у створенні сучасної європейської системи надання корекційно-розвиткових послуг дітям з особливими освітніми потребами. Такі установи мають запрацювати на рівні територіальних громад до 1 вересня цього року. Для того, щоб сформувати дієву мережу ІРЦ, Благодійний фонд Порошенка разом із Міністерством регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ розробили типовий проект створення інклюзивно-ресурних центрів. Такі проекти будуть надані всім головам ОТГ і допоможуть швидше реалізувати їх будівництво та відкриття. Сьогодні реалізація цього проекту стартує в Житомирській області, але я впевнена, що на вашому прикладі він розпочнеться по всій Україні», - наголосила Марина Порошенко.

За словами Зубка, Мінрегіон готовий долучатися не тільки до термомодернізації шкіл, а й до формування нового освітнього простору, інфраструктури навчальних закладів, підвозу від початкової до опорної школи, а також і створення інклюзивного простору.

Читайте також: Навчальні заклади Житомира закривають на тижневий карантин

Голова Житомирської ОДА Ігор Гундич підписав Меморандум про співпрацю щодо формування мережі інклюзивно-ресурсних центрів з керівниками органів місцевого самоврядування області. Загалом на Житомирщині впродовж двох років планують створити 30 таких центрів.

Робота ІРЦ охопить дітей з особливими потребами віком від 2 до 18 років. Для кожної дитини будуть складені індивідуальні плани розвитку. У центрах планують створити сучасну базу з відділом фізіотерапевтичної реабілітації, педагогічної діагностики та корекції для дітей з особливими потребами.

Марина Порошенко також відвідала центр реабілітації дітей дошкільного віку на базі Житомирського обласного спеціалізованого будинку для дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-