В Україні на рік продовжили програму пошуку роботи для переселенців

В Україні на рік продовжили програму пошуку роботи для переселенців

Укрінформ
Кабінет міністрів продовжив до 31 грудня 2018 року термін проведення у Львівській, Полтавській та Харківській області пілотного проекту із залучення до роботи непрацюючих працездатних громадян.

Відповідну постанову ухвалили на засіданні уряду у середу, повідомляє кореспондент Укрінформу.

Метою програми є відпрацювання практики допомоги малозабезпеченим громадянам та внутрішньо переміщеним особам у працевлаштуванні.

Головним запропонованим механізмом стимулювання до повернення на ринок праці є надання учасникам пілотного проекту безвідсоткової поворотної фінансової допомоги для закупівлі обладнання та матеріалів з метою організації власного бізнесу.

Читайте також: Сім'ям переселенців збільшили допомогу

Завдяки комплексу реалізованих заходів учасниками проекту у 2017 році стали близько 2500 непрацюючих одержувачів допомоги малозабезпеченим сім’ям та внутрішньо переміщених осіб. З них понад 1100 осіб повернулися на ринок праці. Зокрема, понад 650 осіб працевлаштовано, 408 осіб взяли участь в оплачуваних громадських роботах, а 62 - започаткували власний бізнес, скориставшись безвідсотковою фінансовою допомогою. Загальна сума наданої фінансової допомоги учасникам проекту становить понад 3,6 мільйона гривень.

Кошти для реалізації пілотного проекту передбачено у державному бюджеті на 2018 рік у сумі 20 млн гривень.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-