Середня зарплата майже втричі перевищує мінімальну - Держстат

Середня зарплата майже втричі перевищує мінімальну - Держстат

Укрінформ
Середня номінальна зарплата в Україні у грудні становила 8777 грн, що в 2,7 разу більше показника мінімальної заробітної плати.

Про це свідчать дані Державної служби статистики України, повідомляє Департамент інформації та комунікацій з громадськістю Секретаріату Кабінету міністрів.

"Середня номінальна зарплата в Україні у грудні становила 8777 грн, що в 2,7 разу більше показника мінімальної заробітної плати, встановленої законом на 2017 рік. Як свідчать дані Державної служби статистики України, порівняно з листопадом минулого року номінальна зарплата зросла на 17,4%, а у порівнянні грудень до грудня зростання становить 35,5%", - йдеться у повідомленні.

Також зазначається, що зростання реальної зарплати у порівнянні грудень до грудня становило 18,9%, що перевищує показник річної інфляції і свідчить про те, що зростання доходів населення відбувається швидше за ріст цін.

"У виробничому розрізі зарплати суттєво вищі за середні отримували працівники підприємств промисловості, торгівлі, транспорту, ІТ, фінансової та страхової діяльності, науково-технічної сфери, сектору оборони. Середня зарплата по сфері освіти становила в грудні 7166 грн, в сфері охорони здоров’я – 6206 грн", - йдеться у повідомленні.

Читайте також: Уряд готує постанову, яка має запустити монетизацію пільг на проїзд

Як зазначається, у регіональному розрізі найбільший показник середньої зарплати в грудні зафіксовано в Києві – 14035 грн, найменший – в Кіровоградській області – 6798 грн. Разом з тим навіть найменший показник перевищує мінімальну зарплату більш ніж удвічі.

За прогнозом Кабінету міністрів, показник середньої заробітної плати в Україні за підсумками 2018 року становитиме близько 10 тисяч грн завдяки подальшому зростанню та детінізації економіки.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-