У повітряних силах ЗСУ сформовано нову бригаду

У повітряних силах ЗСУ сформовано нову бригаду

Укрінформ
На Житомирщині 1 січня відбулося переформування винищувальної авіаційної ескадрильї на бригаду тактичної авіації.

Про це повідомляють на сторінці командування повітряних сил ЗСУ у Facebook.

"За Планом Державної програми розвитку Збройних Сил України на період до 2030 року продовжується переформування й нарощення боєздатності авіаційних частин повітряних сил. Як розповіли в авіації командування повітряних сил, найближчими завданнями на 2018-2020 роки є планове відновлення авіаційного парку та аеродромної інфраструктури, а також поетапне нарощення боєздатності військової авіації", - відзначили військові.

Читайте також: Канада розширила військове тренування в Україні "до рівня батальйону"

"У рамках виконання Плану вже 1 січня 2018 року відбулося переформування однієї зі старіших авіаційних частин Повітряних сил - винищувальної авіаційної ескадрильї, що дислокується в селищі Озерному на Житомирщині. Вона стала бригадою тактичної авіації. Раніше частина вже мала такий статус, поки зрештою в процесі скорочення не була переформована в окрему авіаескадрилью", - йдеться у повідомленні.

Читайте також: Порошенко затвердив план багатонаціональних військових навчань на 2018 рік

Як підкреслюють в авіації командування повітряних сил, від початку проведення антитерористичної операції заводи здають по декілька літаків на місяць. До того ж, не лише капітально відремонтовані, а й модернізовані. Протягом двох останніх років повітряні сили отримали понад 6 десятків відремонтованих та модернізованих літальних апаратів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-