МЗС України засуджує будь-які злочинні прояви антисемітизму, расизму і ксенофобії

МЗС України засуджує будь-які злочинні прояви антисемітизму, расизму і ксенофобії

Укрінформ
Міністерство закордонних справ України висловлює у Міжнародний день пам'яті жертв Голокосту співчуття єврейському і ромському народам, які зазнали жахливих втрат від рук нацистських катів, та рішуче засуджує будь-які злочинні прояви антисемітизму, расизму і ксенофобії.

Про це йдеться в коментарі прес-служби МЗС.

«Зберігаючи пам'ять про Голокост, ми прагнемо до того, щоб світ ніколи більше не допустив повторення цієї жахливої сторінки історії. Висловлюючи у цей день співчуття єврейському і ромському народам, які зазнали жахливих втрат від рук нацистських катів, ми рішуче засуджуємо будь-які злочинні прояви антисемітизму, расизму і ксенофобії», - йдеться в повідомленні.

Згадуючи жертв Голокосту, ми не можемо не згадати з відчуттям вдячності і про тих, хто, ризикуючи своїм життям і життям своїх близьких, рятував приречених на смерть, - українських праведників світу.

«Ми згадуємо у молитвах невинних жертв, чиї імена назавжди закарбовані на кривавих сторінках історії Другої світової війни та Голокосту», - наголошують в МЗС.

За рішенням Генеральної Асамблеї ООН від 1 листопада 2005 року, щороку 27 січня світова спільнота відзначає Міжнародний день пам'яті жертв Голокосту. Резолюція Генеральної Асамблеї ООН називає Голокост, який знищив третину євреїв і безліч жертв серед представників інших меншин, попередженням для усіх людей про небезпеку ненависті, фанатизму, расизму і упередженості.

Читайте також: Історична пам'ять накладає відповідальність за майбутнє - глава МЗС ФРН

Уперше цей день відзначили в усьому світі у 2006 році. Починаючи з 2012 року, відповідно до постанови Верховної Ради України від 5 липня 2011 року «Про 70-річчя трагедії Бабиного Яру» Міжнародний день пам'яті жертв Голокосту відзначається і в Україні.

Пам'ять про жертв нацистського терору в Україні у Другій світовій війні, а це 1,5 млн євреїв і понад 4 млн українців та представників інших національностей, свято зберігається у нашій державі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-