У Мінкультури визначили фіналістів проекту

У Мінкультури визначили фіналістів проекту "Малі міста - великі враження"

Укрінформ
У Міністерстві культури України відбулося засідання експертної ради, яка заслухала презентації проектів "Малі міста - великі враження" і визначила фіналістів.

Про це повідомляє прес-служба міністерства.

"До фінального захисту було допущено 22 проекти із 158 заявлених учасників. Шляхом проведення відкритого конкурсу нині відібрано 8 проектів для впровадження пілотних культурних стартапів, що пов'язані із культурною спадщиною, реалізація яких сприятиме подальшому культурно-економічному розвитку регіонів", - ідеться в повідомленні.

Як зазначається, фіналістами конкурсного відбору стали проекти: «Леонтович Арт Квартал» (м.Тульчин Вінницької області,?7); «Створення культурного бренду міста» (м.Тростянець Сумської області, ?83); «Культурний барбакан» (м.Острог Рівненської області,?76); «Репенський пленер» (м.Чугуїв Харківської області, ? 96); «Міжнародний фестиваль кіно і урбаністики - 86» (м.Славутич Київської області, ?50); «Культурний хакатон» (село Шарівка Харківської області, ?95); «Фестиваль молодих театрів» (м. Гадяч Полтавської області, ?67); «Гастрономічний фестиваль Дунайські гостини» (Вилківська ОТГ Одеської області, ?64).

За словами міністра культури Євгена Нищука, те, що на перший такий конкурс отримали аж 158 заявок до експертної ради, ще раз підкреслює: Україна готова змінюватись і українці усвідомлюють, що саме культура є фундаментом перетворень у державі.

«Проекти, які розглядались експертами, продемонстрували надзвичайно багатий культурний потенціал країни, і кожен з них вартий  реалізації. Тому ми не будемо зупинятися та шукатимемо можливість для реалізації навіть тих проектів, які не стали фіналістами», - запевнив міністр. 

Читайте також: У Мінкульті повідомили, як отримати грант Президента на творчий проект

У  2018 році Україна приєдналася до європейської ініціативи - проведення Року культурної спадщини. Міністерство культури ініціювало проект «Малі міста - великі враження». 

Малі міста у всьому світі є зберігачами культурної спадщини, національної ідентичності та оригінальності, головними рисами яких є неповторність та колоритність. В Україні міста із населенням менш ніж 50 тисяч осіб складають біля 2/3 від загальної кількості. Саме вони мають стати підгрунтям  та орієнтиром формування комплексної політики розвитку країни. 

Координатором проекту «Малі міста - великі враження» визначено Український центр культурних досліджень. Саме він повинен забезпечити методичний супровід в удосконаленні концепцій, розробці ідеології стартапів та маркетингової складової проектів, які мають стати яскравим прикладом для подальшого розвитку малих територій України. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-