ГПУ просить журналіста програми

ГПУ просить журналіста програми "Схеми" офіційно заявити про погрози

Укрінформ
Генпрокуратура просить журналіста програми "Схеми" Михайла Ткача офіційно повідомити про погрози. 

Про це написала на своїй сторінці у Facebook прес-секретар генпрокурора Лариса Сарган.

"Звертаюся до журналіста програми «Схеми» Михайла Ткача із пропозицією написати заяву на ім’я Генерального прокурора України Юрія Луценка у зв’язку із викладеними ним фактами у мережі Facebook про тиск, який він пов’язує із виходом розслідування «Мr. Petro Incognito. Таємна відпустка президента», - зазначила вона.

Сарган додала, що просить Ткача надати всі наявні у нього факти погроз, фейкових листів тощо, що свідчать про тиск на нього як на журналіста.

Вона запевнила, що генпрокурор готовий зареєструвати кримінальне провадження для проведення слідчих дій за даним фактом.

 Раніше президент "Радіо Вільна Європа/Радіо Свобода" Том Кент повідомив, що після публікації результатів розслідування "Mr. Petro Incognito. Таємна відпустка президента", журналісти зіткнулися з численними спробами зламу їхніх електронних пошт й акаунтів у соціальних мережах і месенджерах.

Кент засудив спроби перешкодити роботі журналістів, "дискредитувати чи залякати їх в інтернеті чи будь-яким іншим чином".

Читайте також: Банда на чолі з екс-директором Укрспирту готувала теракти - Аваков

Як відомо, 18 січня програма "Схеми" розповіла, що президент України Петро Порошенко з 1 по 8 січня провів різдвяну відпустку на Мальдівах. Порошенко летів на приватному літаку разом із 7 пасажирами. Вони, ймовірно, не проходили паспортний контроль та летіли під іншими іменами.

За підрахунками журналістів, президент витратив на відпустку щонайменше 500 тисяч доларів.

У прес-службі Президента підтвердили, що Порошенко здійснив приватну поїздку на Мальдіви, додавши, що цю поїздку він сплатив сам із власного рахунку задекларованих коштів, що буде відображено в його електронній декларації.

"Рішення про те, що інформацію про цю поїздку буде оприлюднено постфактум, було прийнято заздалегідь, виходячи з міркувань безпеки", - зазначили у відомстві.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-