Скандал навколо затримання судді розслідує внутрішній контроль НАБУ

Скандал навколо затримання судді розслідує внутрішній контроль НАБУ

Укрінформ
До Єдиного реєстру досудових розслідувань внесено відомості за фактом можливого перевищення повноважень працівниками НАБУ під час затримання судді Слов’янського міськрайонного суду Донецької області Ігоря Мінаєва у вересні 2017 року. 

Про це повідомляє прес-служба Вищої ради правосуддя

"24 листопада 2017 року прокурором Спеціалізованої антикорупційної прокуратури до Єдиного реєстру досудових розслідувань внесено відомості за фактом можливого перевищення службових повноважень працівниками Національного антикорупційного бюро України за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого частиною першою статті 365 Кримінального кодексу України. Проведення досудового розслідування доручено детективам управління внутрішнього контролю НАБУ", - йдеться у повідомленні.

У відомстві зазначили, що встановили порушення прав судді Мінаєва 23 листопада 2017 року під час розгляду клопотання про продовження строку його тимчасового відсторонення від посади у зв’язку з притягненням до кримінальної відповідальності.

Читайте також: Обшук у Пімахової: НАБУ розкрило деталі

Зокрема, ВРП із пояснень прокурора та судді стало відомо про переміщення судді Мінаєва службовим автомобілем співробітників НАБУ з міста Слов’янська до міста Києва 27 вересня 2017 року та розміщення його в готелі, де він перебував до 7 години 28 вересня 2017 року, після чого був доставлений в адміністративне приміщення НАБУ в місті Києві для вручення повідомлення про підозру та участі в слідчих діях.

У ВРП вважають, що таке затримання судді та його утримання не відповідають вимогам Конвенції про захист прав людини і основоположних свобод, Конституції і закону «Про судоустрій і статус суддів».

Тому в установі вирішили звернутися до генпрокурора з поданням про виявлення та притягнення до відповідальності осіб, які порушили права судді.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-