Переселенці витрачають 67% зарплати для оренди житла на Дніпропетровщині

Переселенці витрачають 67% зарплати для оренди житла на Дніпропетровщині

Укрінформ
Заступник міністра з питань тимчасово окупованих територій Георгій Тука заявив, що внутрішньо переміщені особи витрачають 67% зарплати для оренди житла на Дніпропетровщині

Про це він сказав в Укрінформі під час звіту Міністерства з питань тимчасово окупованих територій та внутрішньо переміщених осіб за 2017 рік щодо виконання розпорядження Кабінету міністрів  від 11 січня 2017 року ?8-р "Про затвердження плану заходів, спрямованих на реалізацію деяких засад державної внутрішньої політики щодо окремих районів Донецької та Луганської областей, де органи державної влади тимчасово не здійснюють свої повноваження".

"Дніпропетровщина має найнижчий рівень середньої зарплати серед вимушених переселенців. Разом з тим - один з найвищих рівнів вартості оренди житла. Таким чином, у Дніпропетровській області найвищі показники співвідношення вартості оренди житла до зарплати. На Дніпропетровщині переселенці в середньому витрачають 67% від середньої зарплати на винаймання житла", - сказав він, посилаючись на дані дослідження програми "Радник з питань ВПО" .

Тука зауважив, що  переселенці витрачають на оренду житла на Донеччині 27% зарплати, а на Луганщині - 30%.

"Думаю, що після детального вивчення грунтовного дослідження, ми у  міністерстві запропонуємо певні зміни своїх планів на подальший рік", - додав він.

Читайте також: Тука сказав, коли почнуть друкувати паспорти для мешканців окупованого Донбасу

Моніторинг щодо соціальної згуртованості та конфліктної чутливості діяльності  органів влади щодо ВПО був проведений на всій території України, у фінальну вибірку увійшли 9 регіонів (8 областей та місто Київ). Програма "Радник з питань ВПО" здійснюється канадською неурядовою організацією StabilizationSupportServices за фінансової підтримки уряду Великої Британії у рамках програми "Подолання соціальних наслідків конфлікту на Донбасі та незаконної анексії Криму за допомогою державних структур в Україні та громадянського суспільства".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-