Вступ-2018: у Міносвіти назвали предмети ЗНО для кожної спеціальності

Вступ-2018: у Міносвіти назвали предмети ЗНО для кожної спеціальності

Укрінформ
Абітурієнти, обираючи предмети на ЗНО, мають перевірити перелік конкурсних предметів, визначених на обрану ними спеціальність у правилах вступу вишів. 

На цьому наголосив директор Українського центру оцінювання якості освіти Вадим Карандій, повідомляє прес-служба Міністерства освіти та науки.

«За допомогою цих переліків кожен абітурієнт зможе визначити, яка комбінація предметів є найбільш прийнятною для нього залежно від обраної спеціальності. Наполегливо рекомендую всім перед реєстрацією на ЗНО ще раз подивитися, які переліки предметів зазначено у правилах вступу до обраних вами ВНЗ. Це вбереже вас від майбутніх непорозумінь вже після складання ЗНО і початку вступної кампанії», - зазначив Карандій.

Як повідомлялося, у 2018 році Міністерство освіти та науки встановило типовий перелік предметів на ті конкурсні пропозиції, де є бюджетні місця. Два предмети є фіксованими, а третій вступник може обирати з двох альтернативних варіантів. Точний перелік предметів на конкретну спеціальність можна переглянути в правилах вступу, які кожен виш мав оприлюднити на своєму сайті до 31 грудня.

Цього року кожен учасник ЗНО має право обрати для складання максимум 4 предмети з 11 доступних. Випускники 2018-го обов’язково повинні обрати 3 предмети – це мінімальна кількість дисциплін, з яких вони мають проходити державну підсумкову атестацію. Четвертий предмет вони можуть обрати за власним бажанням.

Обов’язковою для всіх є українська мова та література. Другий предмет математика або історія України, а третій (четвертий) – з усіх предметів, крім уже обраних.

Читайте також: На пробне ЗНО вже зареєструвалися 85 тисяч осіб

Як повідомляв Укрінформ, реєстрація на зовнішнє незалежне оцінювання розпочнеться 6 лютого і триватиме до 19 березня. До 2 квітня вступники мають змогу внести зміни до реєстраційних даних на сайті УЦОЯО та регіональних центрів оцінювання якості освіти. Основна сесія ЗНО відбудеться з 22 травня до 13 червня.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-