МЗС закликає українців негайно залишити Лівію

МЗС закликає українців негайно залишити Лівію

Укрінформ
Міністерство закордонних справ України закликає співвітчизників утриматися від поїздок до Лівії, а тих, хто перебуває у країні, негайно залишити її у зв’язку зі складною безпековою ситуацією і неспроможністю органів влади гарантувати безпеку та правопорядок на всій території.

Про це повідомляє прес-служба МЗС з посиланням на Посольство України у Лівії.

"У зв'язку зі складною безпековою ситуацією на території Держави Лівія, активну діяльність терористичних угруповань, зростання кількості випадків вчинення насильницьких дій (збройних нападів, захоплення у заручники) щодо іноземних громадян, у тому числі громадян України, працевлаштованих у Лівії, ... МЗС України вкотре закликає співвітчизників утриматися від поїздок до Лівії, а тих, хто продовжує перебувати у цій країні, негайно залишити її територію", - йдеться у повідомленні.

У Посольстві наголосили, що недотримання цих рекомендацій загрожує життю та здоров’ю громадян, оскільки лівійські органи влади на поточному етапі не спроможні гарантувати безпеку та правопорядок на усій території країни. 

Дипломати звернули увагу на суттєву активізацію на території країни, зокрема у районах міст Адждабія, Бенгазі, Дерна, Джофра-Гун, Куфра, Себга, Сурман тощо, радикальних терористичних угруповань та кримінальних елементів, діяльність яких спрямована, зокрема, проти громадян європейських країн, які перебувають у Державі Лівія, у т.ч. українців.

У диппредставництві зазначили, що можливості реагування та захисту українців у цій країні суттєво обмежені, у тому числі у зв’язку з передислокацією у лютому 2015 року Посольства України у Лівії до Тунісу через загрозу безпеці його персоналу.

"Закликаємо родичів та знайомих громадян України, які наразі перебувають у Лівії, застерегти їх про небезпеку подальшого перебування у цій країні і повідомити МЗС їхні контактні дані та місцеперебування (електронна пошта: Ukrainians_in_Libya@mfa.gov.ua)", - акцентували у Посольстві.

Читайте також: Подвійний теракт у Лівії: десятки загиблих

У разі необхідності отримання екстреної допомоги або сприяння в організації виїзду з Лівії та повернення на Батьківщину, громадянам України слід звертатися до Посольства України у Туніській Республіці за номером телефону: +216-941-273-42, електронна пошта: emb_tn@mfa.gov.ua, або на цілодобову «гарячу лінію» МЗС України: +38-044-238-16-57, електронна пошта: cons_or@mfa.gov.ua.

Як повідомляв Укрінформ, 23 січня внаслідок двох вибухів у центрі лівійського міста Бенгазі загинули щонайменше 33 людини, ще близько 50 отримали поранення.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-