Голова Держаудиту заявляє про тиск НАБУ

Голова Держаудиту заявляє про тиск НАБУ

Укрінформ
Голова Державної аудиторської служби Лідія Гаврилова вважає, що порушення відносно неї кримінальної справи НАБУ є тиском на неї як на керівника органу державного фінансового контролю.

Про це вона сказала в ефірі 112 каналу.

«Я вважаю, що порушення відносно мене цієї кримінальної справи - це є тиск на мене, як на керівника органу державного фінансового контролю. Працівники нашої служби завжди залучаються НАБУ до проведення перевірок в рамках кримінальних проваджень, які проводяться НАБУ, і, на жаль, на сьогодні склалась сумна практика нашої співпраці з НАБУ, коли недостатність доказової бази, недостатність професіонального рівня детективів, керівництво НАБУ намагається компенсувати тиском на моїх працівників для того, аби отримати трактовку тих результатів перевірок, які їм необхідні в рамках розслідування кримінальних справ», - сказала Гаврилова.

Вона зазначила, що має підписану довідку своїми працівниками щодо зловживань одним з керівників НАБУ.

«На сьогодні я вбачаю конфлікт інтересів саме в тому, що відносно мене порушена справа НАБУ і про цю ситуацію відповідно нами було повідомлено САП», - сказала Гаврилова.

Читайте також: Главі Держаудитслужби вручили підозру у незаконному збагаченні

Як повідомляв Укрінформ, детективи Національного антикорупційного бюро повідомили голові Державної аудиторської служби про підозру в незаконному збагаченні в розмірі близько 10 млн грн та декларуванні недостовірних даних. За даними слідства, посадовець упродовж 2015-2017 років отримала у власність активи, законність підстав набуття яких не підтверджена доказами, та вартість яких значно перевищує її законні доходи. Зокрема, йдеться про придбані об'єкти нерухомого майна в м. Києві (квартира, два паркомісця), позашляховик (2016 року випуску), дороговартісні меблі, техніку, золоті зливки та готівку - у сумі 112,8 тис. дол. США та 8,5 тис. євро, - відшукану та вилучену детективами НАБУ під час обшуку квартири за місцем проживання чиновниці. Крім того, на переконання детективів бюро, посадовець внесла завідомо недостовірні відомості до щорічних е-декларацій за 2015 (понад 2,86 млн грн) та 2016 роки (понад 4,67 млн грн). Так, чиновниця вказала недостовірну вартість квартири, що належить їй у місті Києві: 1,06 млн грн замість фактичних майже 2,74 млн грн. Також не відображені автівка та два паркомісця, власником яких є її колишній чоловік, із яким сімейні відносини фактично не припинено і, відповідно до п.2 ч.1 ст.46 закону України "Про запобігання корупції", зазначене майно мало бути відображено в щорічній декларації.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-