Доступні ліки: МОЗ додав до переліку ще 40 препаратів

Доступні ліки: МОЗ додав до переліку ще 40 препаратів

Укрінформ
Міністерство охорони здоров'я затвердило новий реєстр ліків державної програми "Доступні ліки", які повністю або частково відшкодовуються державою. Наразі в програмі доступні 239 препаратів.

Про це йдеться в наказі Міністерства охорони здоров'я, який оприлюднений на сайті відомства.

"Затвердити Реєстр лікарських засобів, вартість яких підлягає відшкодуванню, станом на 22 січня 2018 року. Визнати таким, що втратив чинність, наказ Міністерства охорони здоров’я України від 26 липня 2017 року № 856 "Про затвердження Реєстру лікарських засобів, вартість яких підлягає відшкодуванню станом на 26 липня 2017 року", - йдеться у документі.

Оновлений перелік програми становить 239 препаратів від серцево-судинних захворювань, цукрового діабету 2 типу та бронхіальної астми.

Колишній перелік, який діяв до цього часу, містив 199 найменувань препаратів. Всього повністю держава відшкодовуватиме вартість 34 препаратів. Доплата за інші, залежно від роздрібної ціни препарату та розміру відшкодування державою, коливається від 0,09 грн до 311 грн.

Читайте також: Гройсман вимагає ретельно розслідувати усі проблеми з «Доступними ліками»

Отримати лікарські засоби за урядовою програмою "Доступні ліки" можна, звернувшись до лікаря за рецептом.

Наприкінці грудня Кабінет міністрів ухвалив постанову  про доповнення програми "Доступні ліки" двома діючими речовинами для лікування серцево-судинних захворювань та діабету 2 типу - Лозартан та Глібенкламід.

Повний перелік програми із зазначенням розміру відшкодування за кожний препарат доступний на сайті Міністерства охорони здоров'я.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-