Мінекології позначило на карті, де можна здати макулатуру і пластик

Мінекології позначило на карті, де можна здати макулатуру і пластик

Укрінформ
Інтерактивна мапа сміттєзвалищ України поповнилася новим інформаційним сервісом, який дозволяє визначити розташування найближчого пункту приймання вторинної сировини.

Про це повідомляє прес-служба Мінекології.

«Ми розраховуємо, що зібрана в одному місці інформація про пункти приймання вторсировини не лише спростить їх пошук, а й дозволить залучати все більше громадян до роздільного збирання сміття. Це вкрай актуальна тема, враховуючи не лише наші зобов'язання перед ЄС, а й весь той негативний вплив, якого зазнає природа і самі люди через неправильне поводження із відходами», - зазначив міністр екології та природних ресурсів Остап Семерак.

За його словами, лише Київ "продукує" за рік майже 1,5 млн тонн сміття, і тільки близько п'ятої частини його утилізується.

«Звичайно, проблема сортування та утилізації сміття має вирішуватись на різних рівнях: законодавчому, державному та місцевому. Проте головний локомотив зрушень в екосвідомості є самі громадяни, а сортування сміття справді вимагає нових підходів і змін у самосвідомості. Не забуваємо, що змішані відходи - це сміття, а зібрані роздільно  є ресурсами. Наприклад, 1 тонна макулатури зберігає від вирубування близько 20 дерев», - сказав міністр.

Загалом на мапі відображено понад 700 пунктів на всій території України з їх контактними даними та класифікацією видів вторинної сировини, яку там приймають (батарейки, люмінесцентні лампи, макулатура, пластик, скло і тощо). Найбільше таких об'єктів зареєстровано у Києві (119), на Закарпатті (75), Харківщині (84) та Дніпропетровщині (37).

Щоб знайти необхідний об'єкт, потрібно під зображенням Інтерактивної мапи сміттєзвалищ знайти рядок «Шари» та обрати зі списку «Пункти прийому вторсировини». Позначення на карті змінять свій колір на синій, тепер залишилося серед них вибрати найближчий пункт прийому.

Читайте також: Нові сміттєсортувальні комплекси будують у 20 населених пунктах - Мінрегіон

Новий сервіс працює у тестовому режимі, але вже зараз дозволяє користувачам вносити корективи до розміщеної інформації у випадках, коли пункт приймання вторсировини не було виявлено за вказаною адресою або контактна інформація є неточною.

Крім того, користувачі мають можливість додавати інформацію про нові пункти приймання вторинної сировини, які з'явилися у їхньому населеному пункту, але не вказані на мапі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-