Курдська громада України закликає припинити турецьку військову операцію в Сирії

Курдська громада України закликає припинити турецьку військову операцію в Сирії

Укрінформ
Курдська громада України закликає міжнародні організації та лідерів світових держав припинити турецьку військову операцію в Сирії і дипломатичним шляхом врегулювати конфлікт у населеній курдами частині країни.

Про це на прес-конференції в Укрінформі на тему: "Становище курдів на Близькому Сході і боротьба проти тероризму" заявив президент Асоціації курдських громадських організацій "Мідія" Георгій Гасанов.

"Курдська громада України закликає лідерів світових держав і міжнародні організації зайнятися курдською проблемою і розв'язати її", - сказав Гасанов.

Він додав, що міжнародні організації створені для того, щоб запобігати кровопролиттю і масовим убивствам, але "вони мовчать від початку військової операції Туреччини в Сирії".

"Учора чи сьогодні мали скликати засідання Радбезу ООН у зв'язку з подіями в сирійському Курдистані, але ніхто не порушує цього питання і не звертає уваги на цю проблему. Курдське питання треба вирішувати, бо без цього не буде миру не лише на Близькому Сході, а у всьому світі" , - переконаний президент Асоціації курдських громадських організацій "Мідія".

Читайте також: Ердоган хоче повного розгрому курдських загонів в Сирії

Член Асоціації Борис Хчоян у свою чергу зазначив, що курдська громада України закликає світове співтовариство взяти участь у врегулюванні конфлікту дипломатичним шляхом. "Ми не хочемо, щоб гинули курдські жінки і діти від турецької зброї, ми готові йти на переговори, щоб зупинити кровопролиття", - сказав Хчоян.

У відповідь на запитання кореспондента агентства, він уточнив, що переговори мають проходити між курдами і Туреччиною за посередництва ООН, а також США і Російської Федерації.

Як повідомлялося, турецькі сухопутні війська 21 січня увійшли на територію Сирії і просуваються в напрямку міста Афрін за підтримки підрозділів "Вільної сирійської армії".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-