З початку року на кір захворіли більше двох тисяч осіб, троє померли

З початку року на кір захворіли більше двох тисяч осіб, троє померли

Укрінформ
З початку 2018 року на кір захворіло більше 2000 осіб, підтверджено 3 летальних випадки.

Про це на брифінгу сказав директор Центру громадського здоров'я МОЗ Володимир Курпіта, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Ситуація з кором залишається в Україні напруженою. Станом на 22 січня на кір в Україні захворіло 2 084 людини, з них 1375 дітей і 709 дорослих. Протягом першого тижня (2018 року - ред.) захворіло 626 осіб, протягом другого 659 хворих, і за третій тиждень зареєстровано 804 випадки захворювання. Всього за цей період госпіталізовано 1398 людей, серед них 857 дітей. Лабораторний діагноз підтверджено у 169 осіб. За період з 16 січня МОЗ отримало підтверджену інформацію про дві смерті від кору: одна доросла людина та одна дитина в Одеській області. Всього за три тижні 2018 року зареєстровано три летальні випадки: двоє серед дітей і один серед дорослих. Усі в Одеській області», - сказав Курпіта.

Читайте також: Супрун – організаторам протестів: Не політизуйте кір

Найбільше, за даними ЦГЗ, хворих на кір зареєтровано в Івано-Франківській - 463 випадки захворювання, Чернівецькій - 333 випадки, Закарпатській - 331 і Одеській областях - 265 випадків. 

Не зафіксовано випадків кору у Чернігівський та Сумській областях. Найменше хворіють на кір у Харківській і Рівненській області - по 1 випадку, у Луганський та Житомирській областях - по 2 випадки. 

Водночас, за словами Курпіти, суттєво зріс рівень планової вакцинації дітей від кору. Так, за минулий рік, за даними ЦГЗ, згідно з календарем щеплень було імунізовано  вакциною КПК 93,4% дітей першого року життя і 90,7% дітей віком 6 років. Втім рівень вакцинації дітей інших вікових груп, яким не було вчасно зроблено необхідне щеплення, був значно нижчий.

«Саме цей низький рівень вакцинації дітей інших вікових груп став основною причиною сплаху кору в Україні», - сказав він.

Нагадаємо, що за календарем профілактичних щеплень вакцинація від кору, паротиту, краснухи (КПК) проводиться у 12 місяців та 6 років, у разі пропущення щеплення дитині роблять вакцинацію двічі з інтервалом не менше 1 місяця. Протипоказаннями для вакцинації є температура більше 38,5, анафілактичний шок, підтверджена лікарем алергічна реакція на один з компонентів вакцини.

Наразі в Україні на 1 січня були доступні понад 500 тисяч флаконів вакцини КПК "Пріорікс" виробництва Бельгії, партія в 1 млн доз вакцини очікується у квітні. Також восени 2018 року буде доставлено ще 1 млн доз вакцини.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-