Держмолодьжитла відзвітувало про квартири для сімей учасників АТО і переселенців

Держмолодьжитла відзвітувало про квартири для сімей учасників АТО і переселенців

Укрінформ
За підсумками 2017 року завдяки програмам Державного фонду сприяння молодіжному житловому будівництву 219 сімей учасників АТО і переселенців отримали житло.

Про це у коментарі Укрінформу розповів голова правління Державного фонду сприяння молодіжному житловому будівництву Сергій Комнатний.

«Результати роботи минулого року дали нам можливість з 568 сімей загалом, 154 забезпечити житлом сімей - учасників АТО і 65 - це сім'ї - переселенці», - повідомив Комнатний.

Усього Держмолодьжитло за попередні роки надало учасникам бойових дій на Сході України 207 квартир.

За словами очільника фонду, модернізована програма фонду "Доступне житло" на сьогодні - єдиний механізм по вирішенню проблеми житла для переселенців в Україні.

«Цей механізм не може допомогти всім переселенцям, лише тій категорії, які мають можливість сплатити половину вартості. Напевно, нашій державі необхідно рухатись комплексно в цьому напрямку і допомагати тим соціально незахищеним категоріям, які не мають можливості сплатити половини вартості. Але це все ж таки єдиний діючий інструмент держави», - відзначив Комнатний.

Він наголошує, що програма - забезпечення житлом внутрішньо переміщених осіб - має входити в пріоритетний план уряду, бути визначеним як соціальні ініціативи Президента. 

"Ці люди не зі своєї вини покинули свої домівки, і те що вони нажили - воно зруйноване. У них на сьогодні такий емоційний стан важкий - вони зневірюються в допомозі держави, що держава їх може захистити", - наголосив він.

Читайте також: Україна переходить на “цифрову економіку”. Що це означає

Як повідомляв Укрінформ, Держфонд сприяння молодіжному житловому будівництву з 28 листопада 2017 року поновив роботу програми із забезпечення громадян доступним житлом шляхом надання держпідтримки і почав прийом заяв громадян. У рамках указаної програми урядом України було виділено 30 млн грн з державного бюджету на 2017 рік. 

З 2015 року держбюджетом функціонування програми, яка діє з 2010 року, не передбачалось. 20 вересня 2017 року урядом були внесені зміни до постанови від 2009 року, якою була затверджена Державна цільова соціально-економічна програма будівництва чи придбання доступного житла на 2010-2017 роки.

Внесені зміни передбачають надання державою підтримки у формі сплати 30% вартості будівництва чи придбання доступного житла для громадян, що потребують покращення житлових умов, 50%  - для учасників АТО і внутрішньо переміщених осіб. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-