Геращенко каже, що за його вбивство кілерам обіцяли $50 тисяч

Геращенко каже, що за його вбивство кілерам обіцяли $50 тисяч

Укрінформ
Народний депутат Антон Геращенко розповів подробиці кримінальної справи про замах на нього, що стався рівно рік тому - 20 січня. Тоді СБУ затримала двох кілерів, які за завданням російських спецслужб планували підірвати автомобіль депутата.

Як написав Геращенко в Фейсбуці, за замах виконавцям обіцяли заплатити 50 тисяч доларів.

"Їхні імена - Святослав Жиренко і Дмитро Якуб. Обидва були раніше неодноразово судимі. Обидва, перебуваючи на території окупованого Криму, потрапили в поле зору російських спецслужб, які вирішили використовувати їх як витратний матеріал для реалізації своїх терористичних і диверсійних планів", - зазначив він.

За словами нардепа, зараз кримінальна справа розглядається Оболонським судом міста Києва. Оскільки обвинуваченим може загрожувати довічне ув'язнення, то справа розглядається за участю колегії присяжних, для гарантій законності та дотримання прав людини.

Статті Кримінального кодексу України, які їм ставляться - це ст. 112 "Посягання на життя державного чи громадського діяча", ст. 115 "Умисне вбивство" та ст. 263 "Незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами".

Читайте також: Замах на Мосійчука: глава СБУ каже, що слідство значно просунулось

"Загальний гонорар за вбивство, який пообіцяли кілерам, повинен був скласти 50 тисяч доларів. Правда, не факт, що самих кілерів не ліквідували б по поверненню на територію Російської Федерації. Для реалізації злочинного задуму спочатку передбачалося використовувати вогнепальну зброю. Але потім було вирішено використовувати саморобний вибуховий пристрій з дистанційним детонатором. Так було безпечніше для самих кілерів з точки зору можливостей безкарно покинути місце злочину", - повідомив Геращенко.

Він нагадав, що вибуховий пристрій кілери планували встановити вночі під автомобіль, поки той був на стоянці біля будинку. Після чого один з кілерів повинен був відразу ж на таксі поїхав через Чернігів до Росії. А другий залишився б до ранку, щоб натиснути на кнопку дистанційного підривача. Але їхні плани і плани їхніх кураторів були зірвані.

"Хочу зазначити, що у мене немає особистої ненависті чи бажання помститися моїм невдалим кілерам. Вони по-своєму нещасні люди, які заплуталися, яких певним чином використовували російські спецслужби. І я буду тільки радий, якщо вони нарешті підуть на співпрацю зі слідством і нададуть інформацію, яка можливо допоможе розкриттю інших злочинів російських спецслужб на території України. В такому разі я сам офіційно проситиму суд призначити їм мінімально можливе покарання", - заявив Геращенко.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-