Голова Держкіно називає дії НАЗК незаконними і збирається до суду

Голова Держкіно називає дії НАЗК незаконними і збирається до суду

Укрінформ
Голова Держкіно Пилип Іллєнко обіцяє оскаржити в судовому порядку дії Нацагентства з питань корупції, яке підозрює його у конфлікті інтересів через премію двоюрідній сестрі. 

Про це він написав у Facebook.

"Чинне законодавство України щодо державної служби та запобігання корупції не визначає двоюрідних братів і сестер близькими особами і не містить заборон щодо їх роботи в підпорядкуванні одне одному. Більше того, жодний закон навіть не містить визначення такого ступеня родинного зв'язку як двоюрідний брат або сестра, чи кузен або кузина. Законом також не визначено, що перебування у такому родстві може означати наявність конфлікту інтересів. Більше того, безпосереднім керівником начальника відділу державного регулювання кіновідеопрокату є начальник управління, до якого входить цей відділ, а не голова Держкіно", - зазначив Пилип Іллєнко.

За його словами, вони з Марією Іллєнко ніколи не проживали разом, не вели спільного господарства, ніколи не мали і не мають спільної власності, не займалися спільно бізнесом тощо.

"Марія Іллєнко дійсно отримувала премії, але на загальних підставах, так само як і інші керівники структурних підрозділів Держкіно, в порядку, що визначений відповідним положенням про преміювання співробітників Держкіно за поданням керівника відповідного управління. Ніяких "окремих" премій вона не отримувала", - пояснив голова Держкіно.

Він уточнив, що згідно з електронною декларацією за 2016 рік весь дохід, отриманий Марією Іллєнко (включно з податками), становив 112 345 грн.  разом з усіма преміями.

Читайте також: Голову Держкіно запросили до НАЗК - через конфлікт інтересів

Іллєнко також додав, що відповідний запит НАЗК надіслало ще на початку вересня, і тоді Держкіно надіслало всі необхідні письмові пояснення і аргументацію правової своєї позиції, які очевидно були не враховані НАЗК.

"За ці 10 місяців ніхто не зміг навести жодного доказу будь-яких корупційних дій керівництва Держкіно. Але ніхто не вибачився за наклепи... Очевидно, що дії НАЗК будуть оскаржені мною у судовому порядку, я впевнений у своїй правоті і буду це доводити всіма доступними мені способами, якщо знадобиться" - підкреслив Іллєнко.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-