Великий сніг, крижані купання та селфі в музеї

Великий сніг, крижані купання та селфі в музеї

Фото тижня
Укрінформ
Події семи днів, що минули, – в об'єктивах камер фотокореспондентів Укрінформу.
Фото: Володимир Тарасов
Фото: Володимир Тарасов

Цього тижня українці продовжили відзначати зимові свята. Так, у Красноїльську, що на Буковині, традиційно з розмахом відзначили Маланку. Тутешнє святкування славиться своїми крилатими ведмедями — такі костюми із соломи вдягають місцеві чоловіки-учасники карнавалу.

Фото: Володимир Тарасов
Фото: Володимир Тарасов

У цей день маланкарі в масках можуть дозволити собі всілякі жарти над іншими, не боячись, що потім хтось впізнає. Наприклад, на дорозі біля Красноїльська автомобілі зупиняли "озброєні військові", які, зрештою, всіх пропускали, отримавши "відкуп" для потреб української армії.

Фото: Юрій Рильчук
Фото: Юрій Рильчук

Із не менш благодійною метою влаштували театралізоване дійство "Маланка" представники ЗМІ в Івано-Франківську. Медійники збирали кошти на лікування тележурналістки Оксани Кваснишин. На фото: учасники заходу в кабінеті голови Івано-Франківської обласної ради Олександра Сича.

Фото: Сергій Гудак
Фото: Сергій Гудак

Натомість VIII обласний фестиваль "Коляди в старому селі" в Ужгороді зібрав близько 30 вертепів із Закарпаття, які "водили козу" усіма мовами народів, що мешкають в регіоні.

Фото: В'ячеслав Мадієвський
Фото: В'ячеслав Мадієвський

А вже в п’ятницю, 19 січня, відзначили Водохреще, яке завершує цикл Різдвяних свят. Одна з його традицій – хресна хода до водохресної ополонки й масове купання в ній. На фото – чоловік купається в джерелі у Саржиному яру в Харкові.

Фото: Олена Худякова
Фото: Олена Худякова

Чимдуж занурювалися в ополонки, бо ж вважається, що на Йордан вода набуває цілющих властивостей і зберігає їх упродовж року, лікуючи тілесні і духовні хвороби. В Києві для крижаних купань традиційно обрали Гідропарк.

Фото: Андрій Скакодуб
Фото: Андрій Скакодуб

Пішов під воду й київський очільник Віталій Кличко в парку "Наталка". З собою прихопив і глав столичних районів, своїх заступників і деяких депутатів Київради, зазначивши, що акція не була примусовою. Під час своєрідної "наради" міський голова пожартував, звертаючись до глав районів і заступників, що наступного року ті, хто погано працюватиме, можуть випірнути не відразу.

Фото: Дмитро Смольєнко
Фото: Дмитро Смольєнко

З культурним розмахом відзначили українці й Міжнародний день селфі в музеї. Відвідувачі в межах флешмобу вигадливо фотографували себе на тлі найрізноманітніших експонатів й активно ділилися результатами в соцмережах. Не менш креативно намагалися зняти селфіманів і фотокореспонденти Укрінформу. На фото – відвідувач Запорізького обласного краєзнавчого музею робить селфі.

Фото: Михайло Марків
Фото: Михайло Марків

Ще одним святом можна назвати відкриття в Києві після кількарічного ремонту та реконструкції Маріїнського палацу. Там відбувся офіційний прийом президента України, на який запросили глав дипломатичних представництв іноземних держав і міжнародних організацій, акредитованих в нашій країні.

Фото: Данііл Шамкін
Фото: Данііл Шамкін

А тим часом народні депутати повернулися до роботи після зимових канікул. Та відпочинок не відпускав – перегляд цікавинок у смартфоні став чи не найулюбленішим способом провести дозвілля між засіданнями.

Фото: Андрій Кравченко
Фото: Андрій Кравченко

Разом із парламентарями традиційно повернулися й мітингарі. У вівторок, 16 січня, під Радою зібралися представники ініціативи "Стоп реванш". Вимагали ухвалити законопроект про реінтеграцію Донбасу, а також захистити українську державність від проявів колабораціонізму, посилити відповідальність за державну зраду. Мирна акція переросла в сутички між поліцією та мітингувальниками, коли останні підпалили шини. Як повідомили в поліції, правоохоронці роз’яснювали учасникам акції неправомірність їхньої поведінки. У цей час мітингувальники застосували сльозогінний газ в бік поліцейських, почали кидати бруківку, покришки й інші сторонні предмети.

Фото: ДСНС
Фото: ДСНС

Цього тижня майже на всій території України потужні снігопади вирішили нагадати, що за вікном – зима. Уперше "великого снігу" дочекалися в Одесі, Харкові. Й відразу на чорноморському курорті погода створила білий апокаліпсис. Станом на 19 січня через негоду обмежили рух великовантажного та великогабаритного транспорту в Київській, Вінницькій, Чернігівській, Одеській, Черкаській, Кіровоградській областях. Без світла залишилися понад 737 населених пунктів у 10 областях України. Найбільше постраждали Одеська та Черкаська області. На фото – рятувальники витягують вантажівку, що застряла у сніговому заметі на Черкащині.

Фото: Ніна Ляшонок
Фото: Ніна Ляшонок

Після першого снігу вже в четвер, 18 січня, Одесу накрила потужна злива. Унаслідок негоди низка вулиць, зокрема в центрі міста, перетворилася на річки.

Також пропонуємо переглянути ще кілька яскравих кадрів тижня, що минає.

Фото: Володимир Тарасов
Фото: Володимир Тарасов

Дорожні "хвилі" автомагістралі, що з'єднує міста Дрогобич і Стрий на Львівщині.

Фото: Микола М'якшиков
Фото: Микола М'якшиков

Гравці ХК "Дніпровські білки" під час матчу ІV етапу чемпіонату України з хокею серед жінок сезону 2017-2018 проти ХК "Пантери" (Харків) у Дніпрі.

Фото: Альона Николаєвич
Фото: Альона Николаєвич

Відвідувачі роздивляються експонати виставки "Портрети добровольців на війні" у приміщенні виставкової зали культурно-мистецького центру "Львівський палац мистецтв".

Фото: Станіслав Михайлов
Фото: Станіслав Михайлов

Чоловік в ополонці під час купання з нагоди святкування Водохреща в Сєвєродонецьку на Луганщині.

Фото: Дмитро Смольєнко
Фото: Дмитро Смольєнко

Качки плавають у запорізькій водоймі. 

Фото: Юлія Овсяннікова
Фото: Юлія Овсяннікова

"Трофей" зимової риболовлі на Київському морі.

Фото: Сергій Гудак
Фото: Сергій Гудак

Келих з напоєм у винному підвалі ДП "Агропромислова фірма "Леанка" в смт Середнє на Закарпатті.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-