Уряд визначив підстави для скасування соцдопомоги пенсіонерам

Уряд визначив підстави для скасування соцдопомоги пенсіонерам

Укрінформ
Держава не призначатиме тимчасову державну соціальну допомогу непрацюючій особі, яка досягла загального пенсійного віку, але не набула права на пенсійну виплату, якщо її родина протягом року здійснювала покупки на суму від 50 тис. грн.

Про це йдеться в постанові КМУ про порядок призначення такої допомоги громадянам без обов'язкового страхового стажу, оприлюдненій на Урядовому порталі.

«Тимчасова допомога не призначається у разі, коли особа або члени її сім’ї протягом 12 місяців перед зверненням за наданням тимчасової допомоги здійснили купівлю земельної ділянки, квартири (будинку), автомобіля, іншого транспортного засобу (механізму), будівельних матеріалів, інших товарів довгострокового вжитку або оплатили послуги (одноразово) з будівництва, ремонту квартири (будинку) або автомобіля, іншого транспортного засобу (механізму), телефонного (в тому числі мобільного) зв’язку, крім житлово-комунальних послуг у межах соціальної норми житла та соціальних нормативів користування житлово-комунальними послугами та медичних послуг, пов’язаних із забезпеченням життєдіяльності, на суму, яка на дату купівлі (оплати) перевищує 50 тис. гривень», - йдеться у документі.

Крім того, не варто розраховувати на допомогу тим, у кого середньомісячний сукупний дохід сім’ї в розрахунку на одну особу за попередні шість місяців перевищує 100 відсотків прожиткового мінімуму для осіб, які втратили працездатність. Якщо за результатами вибіркового обстеження матеріально-побутових умов сім’ї буде виявлено, що людина має додаткові джерела для існування, не зазначені у декларації про доходи та майно, допомогу також не призначатимуть.

Не платитиме держава й громадянам, які провадять діяльність, пов’язану з отриманням доходу.

Припиняться виплати призначеної тимчасової допомоги, якщо людина приховає відомості або навмисно подасть недостовірні дані про свій дохід та майновий стан або ж якщо почне працювати.

Читайте також: Розенко анонсував збільшення соцдопомоги для людей з інвалідністю

Громадяни зобов’язані повідомляти про зміни обставин, які можуть вплинути на розмір або порядок отримання тимчасової допомоги.

Для відновлення виплати тимчасової допомоги треба подати заяву із зазначенням причини її неодержання.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-