Кулеба розповів про чергу на житло випускників інтернатів і “непідйомну суму”

Кулеба розповів про чергу на житло випускників інтернатів і “непідйомну суму”

Укрінформ
У черзі на отримання житла обліковуються 26 тисяч випускників інтернатів, для вирішення проблеми потрібно понад 8 млрд гривень.

Про це заявив Уповноважений Президента з прав дитини Микола Кулеба під час наради із заступником міністра соціальної політики Олександрою Чуркіною та представниками регіонів, на якій обговорили алгоритм забезпечення житлом дітей-сиріт у 2018 році та перспективи вирішення цієї проблеми упродовж наступних 5 років, повідомляє прес-служба Глави держави.

“За останні 20 років у черзі накопичилось понад 26 тис. випускників інтернатів. У нас є навіть 35-річні сироти, які стоять у черзі на отримання житла. Для того, аби усіх їх забезпечити житлом необхідно більше 8 мільярдів гривень. Для одного року це непідйомна сума”, - зазначив Кулеба.

За його словами, основна причина проблем із забезпечення житлом дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, в тому, що це питання ніколи не вирішувалась системно.

Читайте також: Уряд збільшив допомогу переселенцям

Він підкреслив, що таких дітей житлом мають забезпечувати місцеві органи влади, але, як правило, у місцевих бюджетах кошти на це не передбачають. Уповноважений Президента додав, що в окремих регіонах є обласні програми забезпечення житлом дітей-сиріт, проте вони лише частково вирішують цю проблему.

У свою чергу, заступник міністра соціальної політики Олександра Чуркіна нагадала, що у державному бюджеті на 2018 рік на потреби для забезпечення житлом дітей-сиріт виділено 500 млн гривень, а в 2017 році за кошти держбюджету було придбано 481 соціальне житло (квартира/будинок), де проживатиме 576 дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-