Під Кабміном мітингують учасники АТО

Під Кабміном мітингують учасники АТО

Фото
Укрінформ
Під будівлею Кабміну проходить всеукраїнська акція - мітинг учасників АТО "Кабмін - поверни землю атовцям".

Атовці вимагають від уряду скасувати постанову щодо затвердження Стратегії удосконалення управління в сфері використання та охорони земель

На акцію зібралося близько сотні мітингувальників, які стверджують, що цим документом призупинено видачу дозволів на оформлення земельних ділянок учасникам АТО, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Штучне обмеження оформлення земельних ділянок учасниками АТО співвідношенням у 25% від площі земель, реалізованих за попередній період на відкритих аукціонах відповідними управліннями Держгеокадастрів, поставило на хрест на цій майже єдиній реально чинній пільзі для атовців. Кількість дозволів на розробку технічної документації, наданих учасникам АТО регіональними управліннями Держгеокадастру, скоротилася в десятки, а у деяких областях – в сотні разів», - заявляють учасники акції.

Водночас вони зазначили, що проект постанови про внесення змін до Стратегії удосконалення механізму управління в сфері використання та охорони земель сільськогосподарського призначення державної власності та розпорядження ними стоїть у порядку денному засідання уряду у середу. «Перший заступник міністра аграрної політики і продовольства Максим Мартинюк взявся за врегулювання, а ми зі свого боку проконтролюємо, чи справді він людина слова», - сказав один з учасників АТО.

Акція проходить мирно, люди продовжують збиратися під Кабміном.

Читайте також: Під Кабміном мітингують учасники АТО

Ще у вересні атовці виходили на мирні протестні заходи з вимогою негайної відміни цієї постанови. Крім того, ветерани АТО приходили до Кабміну 10 січня 2018 році з вимогою внести змін до постанови 413 або скасувати її.

Як повідомляв Укрінформ, уряд у середу, 17 січня, планує внести зміни до Стратегії удосконалення механізму управління в сфері використання та охорони земель сільськогосподарського призначення державної власності та розпорядження ними.

7 червня 2017 року уряд затвердив постанову «Деякі питання удосконалення управління в сфері використання та охорони земель сільськогосподарського призначення державної власності та розпорядження ними», якої й затвердив цю Стратегію, а також зобов’язав Міністерство аграрної політики та продовольства разом з Державною службою з питань геодезії, картографії та кадастру розробити та внести на розгляд Кабінету Міністрів України проекти нормативно-правових актів, спрямованих на реалізацію Стратегії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-