Українська молодь Австралії взяла участь в українознавчих таборах�

Українська молодь Австралії взяла участь в українознавчих таборах

Укрінформ
Майже півтисячі молодих австралійців українського походження взяли участь у літніх таборах, що були організовані під егідою Спілки української молоді (СУМ) та Пласту під час різдвяних канікул.

Про це повідомляє власний кореспондент Укрінформу із посиланням на керівництво організацій.

“Молодіжні українознавчі табори – одна із найефективніших та найулюбленіших форм знайомства австралійських українців із національною історією, мовою, культурою. Тому ми радо підтримуємо такі ініціативи”, - сказали в українському посольстві.

Цьогоріч в Австралії було організовано три такі молодіжні табори. Зокрема, у Сіднеї (Новий Південний Вельс), Перті (Західна Австралія) та у Бакстоні, що у штаті Вікторія. 

Під час табору члени СУМ та Пласту традиційно знайомилися з українською історією, грали у патріотичні ігри, вивчали українські пісні, готували національні страви і обговорювали волонтерські ініціативи на користь України. Оскільки літні табори в Австралії проходять у різдвяний час, їх учасники разом з українським духовенством святкують українське Різдво.

Такі заходи мають велике значення і для розбудови української громади Австралії що, як і будь-яка іноземна громада, стикається з проблемами старіння та асиміляції.

Читайте також: Діаспора у Канаді пропонує гранти українським громадським організаціям

Цьогоріч за багато часу Українська держава підтримала проведення літніх патріотичних таборів в Австралії фінансово, виділивши кошти на їх проведення в рамках бюджетної програми з підтримки закордонного українства.

Фото: АиФ-Украина

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-