Біометричні паспорти: Кубів запевняє, що за три місяці черг не буде

Біометричні паспорти: Кубів запевняє, що за три місяці черг не буде

Укрінформ
Затримку із видачею закордонних біометричних паспортів буде вирішено упродовж наступних трьох місяців.

Про це заявив перший віце-прем’єр-міністр - міністр економічного розвитку і торгівлі України Степан Кубів під час перевірки запуску нового обладнання для друку біометричних паспортів.

"На початку на закордонний паспорт надходило близько 11 тис. заявок на добу. З безвізом така кількість збільшилась до 16 тисяч. Зараз ми маємо можливість випускати 21 тисячу документів. Машини обмежені продуктивністю, ми готові ліквідувати затримку в наступні два-три місяці", - повідомив він.

Читайте також: Комбінат "Україна" запустив додаткову лінію для друку біометрики

Передбачається, що нове обладнання для персоналізації (нанесення персональних даних) вирішить проблему технічного виготовлення закордонних паспортів і це дозволить поступово повернутися до планової видачі закордонних паспортів у терміни до 7 або 20 робочих днів в залежності від суми оплаченого адміністративного збору.

Наразі в черзі на персоналізацію - 775 тис. наборів даних.

Як повідомляв Укрінформ, 16 січня на поліграфкомбінаті "Україна" запустили додаткову лінію персоналізації документів для пришвидшення виготовлення закордонних паспортів.

Обладнання, яке закупив поліграфкомбінат, - це система BookMaster One #351 від компанії IAI industrial systems B.V., її вартість - 1,695 млн євро. Продуктивність нового обладнання - 500 паспортів на годину.

За даними Державної міграційної служби, в Україні у 2017 році видали майже 4 мільйони біометричних паспортів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-