"Стоп реванш": активісти під Радою вимагають законів проти колаборації з Росією

Фото
Укрінформ
Під Верховною Радою близько 200 активістів національної ініціативи "Стоп реванш" проводять акцію з вимогою ухвалення низки законів, спрямованих проти колаборації з Росією. 

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

Активісти ініціативи близько 9.00 направились маршем до будівлі парламенту. Наразі біля 200 представників ініціативи з державними прапорами та прапорами з написом "Вільні люди" та "Молодіжний націоналістичний конгрес" стоять біля паркану Верховної Ради, частково перекриваючи рух по вулиці Грушевського. Також біля Верховної Ради стоїть мікроавтобус з колонками, лунає Гімн України.

Співробітники поліції та нацгвардійці в кількості біля 100 осіб групами стоять по периметру будівлі парламенту.

Правоохоронцями встановлено дві рамки металошукачів на вулиці Шовковичній та ще чотири рамки на перехресті вулиць Грушевського та Садової. Правоохоронці вибірково здійснюють огляд особистих речей відвідувачів Ради та учасників акції.

Серед вимог активістів - ухвалення законопроекту №7163 про реінтеграцію Донбасу, а також законопроекти № 7425 про захист української державності від проявів колабораціонізму, №7426 про внесення змін до Кримінального кодексу України щодо колабораціонізму та посилення відповідальності за державну зраду.

Фото: Євген Любімов

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-