Справа Без’язикова: суд долучив шифровані телефонні розмови

Справа Без’язикова: суд долучив шифровані телефонні розмови

Укрінформ
Шевченківський райсуд Києва долучив розшифровані телефонні розмови як докази до справи про держзраду, в якій фігурує полковник Збройних сил Іван Без'язиков.

Про це повідомляє "5 канал".

"За твердженням прокурора, вони (ці розмови - ред.) доводять перехід підсудного на бік противника в умовах війни", - зазначається у повідомленні.

Як переконує обвинувачення, в частині розмов Без'язиков виступає безпосереднім учасником, в решті – просто згадується.

"Випливає, що пан Без'язиков не був ніяким військовополоненим. Він, відповідно до ієрархії, займав не останню позицію в цій організації, надаючи вказівки та доручення іншим членам терористичної організації", - прокоментував прокурор Олег Пересада.

Сам підсудний і його захист відкидають твердження обвинувачення.

"Є серія розмов, які я би назвав "намагання бойовиків дискредитувати полоненого". Не тільки Без'язикова намагались дискредитувати. Були звичайні солдати, були люди, яких самі бойовики вважали суперполоненими. Тобто полонені, за яких можна отримати 15 чоловік", - зазначив адвокат Олег Веремієнко.

Читайте також: Родичі Без'язикова знали, що він перейшов на бік бойовиків - прокуратура

Крім того, Без'язиков попросив надати охорону його родині, якій, на його думку, загрожує небезпека.

Наступне засідання у цій справі відбудеться 22 січня.

Як відомо, Іван Без'язиков - кадровий офіцер Збройних сил України, керівник розвідки колишнього 8-го армійського корпусу ЗСУ, розформованого у березні 2015 року. У серпні 2014-го його взяли в полон терористи "ДНР", а через два роки під час спецоперації СБУ його звільнили.

У грудні 2016 року правоохоронці затримали Без'язикова, якому закидають співпрацю зі спецслужбами РФ. За версією слідства, у період із серпня 2014 року до липня 2016-го, під час перебування у полоні терористів, Без'язиков став членом "ДНР" і працював у їхньому "розвідувальному управлінні".

Сам полковник співпрацю з бойовиками та російськими спецслужбами заперечує.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-