Санкції проти РФ і посилення армії найбільше сприятимуть миру на Донбасі

Санкції проти РФ і посилення армії найбільше сприятимуть миру на Донбасі

Опитування
Укрінформ
Більшість українців вважають, що посилення санкцій проти Росії є найефективнішим методом досягнення миру на Донбасі.

На цьому наголосила директор Фонду "Демократичні ініціативи" імені Ілька Кучеріва Ірина Бекешкіна, посилаючись на результати загальнонаціонального дослідження, проведеного фондом спільно з Центром Разумкова у грудні 2017 року.

"Ми цього разу запустили й інше питання: які міжнародні ініціативи чи рішення української влади можуть сприяти чи перешкоджати процесу мирного урегулювання на Донбасі... Посилення санкцій Європейського Союзу та США проти Росії - більшість населення, причому в усіх регіонах, вважає, що це сприятиме процесу врегулювання на Донбасі - 55%. Сприятиме і зміцнення Збройних сил і проведення спеціальних операцій з поступового звільнення окупованих територій - 55%. Головне, що підтримується в усіх регіонах - це запровадження тимчасової адміністрації ООН та підтримки миротворчих сил для управління окупованими територіями на час виведення російських військ та роззброєння бойовиків - 49%", - зазначила Бекешкіна.

За її словами, що стосується відновлення соціальних виплат для мешканців окупованих територій на загальних засадах, то 46% опитаних вважають, що це сприятиме процесу врегулювання, а 23% переконані, що перешкоджатиме.

Читайте також: Габріель запропонував поступово знімати санкції з Росії

"Тобто пропозиція відсікти ці території і взагалі не мати з ними справи, очевидно, не є популярною, якщо брати громадську думку населення України", - підкреслила соціолог.

Вона зазначила, що ділить регіони питання про отримання Україною летальної оборонної зброї від США. Що це сприятиме врегулюванню, вважають 44%, що перешкоджатиме - 36%.

"Це не розглядається як позитив на самому Донбасі і в Південному регіоні. Очевидно, люди бояться, що це якимсь чином може спровокувати військові дії", - уточнила Бекешкіна.

Загальнонаціональне дослідження проведено Фондом "Демократичні ініціативи" імені Ілька Кучеріва спільно з соціологічною службою Центру Разумкова з 15 по 19 грудня 2017 року в усіх регіонах України за винятком Криму та окупованих територій Донецької та Луганської областей. Опитано 2004 респонденти віком від 18 років. Теоретична похибка вибірки не перевищує 2,3%.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-