Міносвіти повідомило, як обладнають кімнати для ЗНО з іноземної

Міносвіти повідомило, як обладнають кімнати для ЗНО з іноземної

Укрінформ
Міністерство освіти та науки внесло зміни до Порядку використання приміщень закладів освіти для проведення зовнішнього незалежного оцінювання з іноземної мови.

Про це йдеться на сайті Центру оцінювання якості освіти.

"Пункт 12 Порядку доповнено вимогою щодо необхідності оснащення аудиторій, де проводиться ЗНО з іноземної мови, пристроями для програвання аудіо-компакт-дисків зі звуковим записом (аудіоцентр, аудіопрогравач, магнітола, комп’ютер тощо) з потужністю акустичної системи не менше ніж 10 Вт, з частотою не гірше ніж 100 Гц – 20 000 Гц", - йдеться у повідомленні.

Окрім цього визначено, що зовнішнє незалежне оцінювання з іноземних мов може відбуватися лише в аудиторіях на 15 робочих місць.

Читайте також: МОЗ радить абітурієнтам медвишів не нехтувати пробним ЗНО

Внесення змін пов’язано із запровадженням з 2018 року в тестах з іноземних мов завдань сертифікаційної роботи, що спрямовані на перевірку сформованості вмінь і навичок, необхідних для розуміння мови на слух (аудіювання). У зв’язку з цим постала необхідність розширити перелік вимог до облаштування пунктів проведення ЗНО.

Зміни внесені на виконання доручення Кабінету Міністрів облдержадміністраціями і будуть здійснюватися за рахунок нерозподілених у 2017 році видатків освітньої субвенції для територій Донецької та Луганської областей, на яких органи державної влади тимчасово не здійснюють або здійснюють не в повному обсязі свої повноваження.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-