У Генеральному штабі ЗСУ запрацювала Рада резервістів

У Генеральному штабі ЗСУ запрацювала Рада резервістів

Укрінформ
У Генеральному штабі Збройних Сил України запрацювала Рада резервістів,  яка виконуватиме функції колективного дорадчого органу при Генштабі. 

Про це повідомляє в суботу прес-служба Міноборони.

"В даний час ведеться робота щодо переходу від обов’язкової служби у резерві до добровільної із підписанням контракту на службу у військовому резерві. З метою спільного опрацювання шляхів такого переходу, пошуку вагомих стимулів для укладання контрактів на службу у військовому резерві при Генеральному штабі ЗС України створили Раду резервістів ЗСУ", - йдеться у повідомленні.

Як зазначили в Міноборони, відповідну Раду було створено на спеціальних зборах, у яких узяли участь резервісти, що представляють бойові бригади всіх видів та окремих родів військ ЗСУ. Саме вони і сформували Раду резервістів, яка виконуватиме функції колективного дорадчого органу при Генштабі. Шляхом голосування було обрано голову, заступника та секретаря Ради. Розпочали також роботу з опрацювання відповідного Положення Ради, плану діяльності на 2018 рік та проекту Закону щодо соціальних пільг і гарантій резервістам за контрактом.

Читайте також: За два роки на контракт перейшли 104 тисячі військових

За інформацією Міноборони, в Збройних Силах нині проходять службу в оперативному резерві понад 140 тисяч резервістів. Переважна їх більшість - колишні мобілізовані з бойовим досвідом, яких після завершення терміну служби зарахували в оперативний резерв, що є обов'язковим під час особливого періоду. 

Завдяки створенню цієї Ради резервісти зможуть напряму надавати свої пропозиції до керівництва ЗСУ, надати допомогу в опрацюванні законодавчих ініціатив та просто просувати саму ідею служби у резерві як досить потужний інструмент посилення обороноздатності країни.

  Як зазначив заступник голови Ради резервістів молодший лейтенант Мирослав Гай, члени Ради резервістів співпрацюватимуть з військовими комісаріатами, з бригадами та самими резервістами на місцях. Таким чином у Міноборони сподіваються покращити умови проходження служби у військовому резерві.

Передбачається, що в подальшому Рада резервістів збиратиметься щоквартально.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-