"Хабар Холодницькому": САП завершила розслідування щодо екс-судді з Дніпра

Укрінформ
САП скерувала до суду обвинувальний акт щодо двох екс-суддів Кіровського районного суду м. Дніпропетровська, один з яких разом із головою цього ж суду пропонував керівнику САП Назару Холодницькому хабар за закриття справи проти нього.

Про це інформує прес-служба САП у Facebook.

"11 січня 2018 року прокурором Спеціалізованої антикорупційної прокуратури (САП) за результатами досудового розслідування Національного антикорупційного бюро України (НАБУ) затверджено обвинувальний акт, який спрямовано до суду для розгляду по суті щодо двох суддів Кіровського районного суду м. Дніпропетровська, викритих у квітні минулого року на вимаганні та отриманні неправомірної вигоди", - йдеться у повідомленні.

Слідством було встановлено, що бажаючи отримати від підсудного 30 000 доларів, співучасники отримали частину цієї суми (16 000 доларів), після чого були затримані детективами НАБУ та працівниками Служби безпеки України.

"Гроші служителі Феміди вимагали як за постановлення судового рішення у кримінальній справі на користь підсудного, так і за вплив на уповноважених прокурорів з метою зміни ними обвинувачення в суді, що стало б передумовою для постановлення вироку зі звільненням особи від відбування покарання з випробуванням або ухвалення постанови про закриття кримінальної справи у зв’язку із закінченням строків давності притягнення особи до кримінальної відповідальності", - уточнюється у повідомленні.

У САП нагадали, що саме за закриття цього кримінального провадження один з цих суддів разом з головою цього суду намагався у вересні 2017 року надати хабар керівникові САП Холодницькому, після чого був вдруге затриманий "на гарячому" в службовому кабінеті керівника САП.

Читайте також: Хабар Холодницькому знімали на камеру: Луценко показав ці кадри

"Крім того, як встановлено слідством, одна з обвинувачених декілька разів "замовляла" у знайомих лікарів листки непрацездатності з метою уникнути участі в автоматизованому розподілі судових справ, які не бажала розглядати. У зв’язку з цим за підробку листків непрацездатності до кримінальної відповідальності також притягнуто двох лікарів закладу охорони здоров‘я", - зазначається у повідомленні.

Як повідомляв Укрінформ, Генеральна прокуратура спільно з СБУ затримали голову Кіровського райсуду Дніпра Геннадія Підберезного та одного з суддів цього суду Наталію Овчаренко, які пропонували 300 тис. доларів хабара керівнику САП Назару Холодницькому за закриття кримінального провадження щодо судді.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-