Стала відома дата першого засідання Нацради з питань розвитку науки і технологій

Стала відома дата першого засідання Нацради з питань розвитку науки і технологій

Укрінформ
Перше засідання Національної ради з питань розвитку науки і технологій під головуванням Прем’єр-міністра України Володимира Гройсмана заплановане на 16 січня 2018 року.

У зв'язку із цим віце-прем'єр-міністр В'ячеслав Кириленко провів нараду щодо підготовки до цього засідання, повідомляє Урядовий портал.

«Перше засідання Нацради з питань розвитку науки і технологій під головуванням Прем’єр-міністра України, голови Національної Ради України з питань розвитку науки і технологій Володимира Гройсмана заплановане на 16 січня 2018 року», - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що учасники наради обговорили основні підходи до середньострокового планування фінансового забезпечення наукової сфери на 2018-2020 роки, питання утворення Національного фонду досліджень України (його основна функція – фінансування наукових проектів за грантовим принципом) та запровадження базового фінансування наукової діяльності закладів вищої освіти за результатами державної атестації їх наукової (науково-технічної) діяльності.

У цій нараді взяли участь представники Наукового комітету Національної ради України з питань розвитку науки і технологій, Міністерства науки і освіти, Міністерства фінансів, Мінекономрозвитку, Мін’юсту, Секретаріату Кабінету Міністрів.

Читайте також: ІТ-виставка у Лас-Вегасі: миколаївські студенти представлять інтерактивні кубики

Як повідомляв Укрінформ, 5 квітня 2017 року уряд ухвалив рішення щодо утворення Нацради з питань розвитку науки і технологій.

Вона готуватиме пропозиції щодо формування засад державної політики у сфері наукової та науково-технічної діяльності, розвитку наукової та науково-технічної сфери, пріоритетів такого розвитку та заходів з їх реалізації, інтеграції української науки в світовий науковий та європейський дослідницький простори з урахуванням національних інтересів.

Нацрада складається з адміністративного та наукового комітетів, до кожного входять по 24 людини. Адміністративний комітет очолює міністр освіти і науки України Лілія Гриневич.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-