Україна має збільшувати фінансування освітніх потреб нацменшин - Клімкін

Україна має збільшувати фінансування освітніх потреб нацменшин - Клімкін

Укрінформ
Україна має більше робити для національних громад і в плані фінансування їхніх освітніх потреб, і в плані розробки нових методик викладання.

Про це заявив міністр закордонних справ Павло Клімкін на спільній з міністром закордонних справ Румунії Теодором Мелешкану прес-конференції в Чернівцях, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Я вважаю, що ми маємо більше робити для наших національних громад, у тому числі для румунської громади. Це стосується і фінансування, і зміни методик (викладання - ред.)", - сказав Клімкін.

У цьому контексті він зауважив, що коли діти з нацменшин приходять до першого класу школи, потрібно "не відлякувати їх новою для них українською граматикою", а зацікавлювати.

Читайте також: Глава МЗС Румунії назвав питання мови в освіті основним у відносинах з Україною

Клімкін поінформував, що під час сьогоднішньої зустрічі українська і румунська сторони домовилися про двосторонню взаємодію і на регіональному рівні, і між міністерствами освіти, а також про діалог з громадами, яким чином має відбуватися імплементація нового закону про освіту.

"Освітній процес за визначенням не є політичним, він сфокусований на людях, на громадах. Тому я вдячний за те, що сказав сьогодні Теодор (Мелешкану - ред.) про румунське законодавство, яке дозволяє нам зараз робити стипендії і спільні проекти з покращення рівня освіти і рівня вчителів, оскільки й українські предмети будуть викладати ті самі вчителі, які зараз викладають. Тобто це наш спільний інтерес", - резюмував Клімкін.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-