Нова заступниця Супрун розказала, чому прийшла у владу

Нова заступниця Супрун розказала, чому прийшла у владу

Укрінформ
Ольга Стефанишина, яку Кабмін сьогодні призначив заступником міністра охорони здоров'я з питань євроінтеграції, вважає, що активні громадяни мають змінювати систему зсередини.

Про це вона написала на своїй сторінці у Facebook.

"Є дві головні причини, чому я погодилася на цю посаду: я знаю, що буду корисна Україні, і вважаю, що активні громадяни таки ПОВИННІ самі йти у владу і змінювати систему зсередини", - зазначила вона.

Стефанишина додала, що "вперше вірить" у команду МОЗ і можливість щось змінити саме зсередини. "Бо це вперше, коли я прийшла з пропозиціями до керівництва МОЗу і почула замість звичного "ми не можемо" - "бери і роби". Саме тоді я зрозуміла, що час змінювати підхід і робити те, чим я займаюся багато років, з набагато більшою ефективністю", - зазначила вона.

Фото: Фейсбук Ольги Стефанишиної
Фото: Фейсбук Ольги Стефанишиної

Стефанишина уточнила, що в міністерстві координуватиме реформу державних закупівель ліків, а також виконання Україною зобов'язань в рамках Угоди про Асоціацію з ЄС. 

Вона також підкреслила, що заснований нею та її однодумцями 6,5 років тому благодійний фонд "Пацієнти України" "без жодних коштів, офісу, зарплат ... організовували акції та пікети, писали доленосні документи, збирали небайдужих людей, які готові були поборотися за своє життя в тодішній Україні – де державі було байдуже на всіх. Ми тоді дуже вірили, що можемо змінити Україну на краще. І за цей час нам дуже багато вдалося".

Читайте також: Призначили заступника міністра охорони здоров'я

Як повідомляв Укрінформ, Кабінет міністрів 11 січня призначив Ольгу Стефанишину заступником міністра охорони здоров'я з питань європейської інтеграції.

Стефанишина більше 10 років займається адвокацією прав пацієнтів. Вона є співзасновницею, а з 2011 року виконавчим директором благодійного фонду "Пацієнти України", що об’єднує людей з різними захворюваннями у боротьбі за право на життєво необхідне лікування.

Вона також є співавтором закону про передачу державних закупівель лікарських засобів міжнародним спеціалізованим організаціям. 

З 2007 по 2011 роки Стефанишина була керівником відділу політики та адвокації Всеукраїнської мережі ЛЖВ, з 2004 по 2006 працювала в Національному комітеті Товариства Червоного Хреста України.

Керований нею фонд "Пацієнти України" також брав участь у розробці закону "Про лікарські засоби", що спрощує та скорочує процедуру реєстрації в Україні ефективних лікарських засобів, які зареєстровані та використовуються у країнах із жорсткими регуляторними процедурами. 

З ініціативи фонду у 2014 році було створено Стратегічну дорадчу групу з питань реформування системи охорони здоров’я України при МОЗ, яка сформулювала Національну стратегію побудови нової системи охорони здоров’я в Україні на період 2015-2025 років.

Одним із досягнень фонду є також створення електронної платформи "Є Ліки" (http://eliky.in.ua/), де кожен пацієнт може переглянути наявність ліків у лікарні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-