Порятунок туристки у Карпатах в ДСНС назвали історією зі справжнім хепі-ендом

Порятунок туристки у Карпатах в ДСНС назвали історією зі справжнім хепі-ендом

Укрінформ
На Рахівщині туристка із Києва зірвалася у 300-метрову прірву, пролежала там цілу ніч, а над ранок її витягли рятувальники та доправили до лікарні. 

Наразі загрози життю та здоров'ю туристки немає. Це історія зі справжнім хепі-ендом, наголосила в екслюзивному коментарі кореспонденту Укрінформу Наталя Батир, прес-секретар Управління ДСНС в Закарпатській області. 

"Туристка, врятована учора ввечері із снігової прірви, наразі госпіталізована із травмою ноги, також у неї рвані рани рук – подряпала об наст, коли котилася прірвою, але стан її задовільний", - каже Батир.

За її словами, рятувальникам про інцидент в горах повідомив друг потерпілої, це сталося увечері 9 січня.

"Вони проходили маркований туристичний маршрут, це не були екстремали, просто стався нещасний випадок. Чому жінка зірвалася – невідомо, чи вони фотографувалися, чи підсковзнулися на зледенілому схилі. Дісталися наші хлопці до неї аж під ранок, до обіду наступного дня знесли її, обминаючи лавинонебезпечні схили, вниз та передали медикам. Це справді історія із хепі-ендом, бо у таких прірвах, як у випадку із цією туристкою, можна сильно травмуватися, навіть до смерті", - розповіла Батир. 

За її словами, це вже 14 випадок на Закарпатті з початку року, коли рятувальників викликають на допомогу загубленим туристам. 

«Як правило, усі повідомлення надходять із Рахівщини, це лижники, які загубилися в туман чи хуртовину на гірсько-лижному курорті Драгобрат. На Різдво таким чином шукали киянина майже добу, він не міг знайти орієнтир в тумані", - каже Батир.

Читайте також: На горі Тростян на Львівщині за добу травмувалися четверо лижників

Закарпатські рятувальники вчергове нагадують громадянам: не переоцінюйте власні можливості й суворо дотримуйтеся основних правил безпечного гірського туризму. Насамперед слід зареєструватися у найближчому підрозділі рятувальної служби, підготуватися до походу, захопивши з собою теплі речі й альпіністське спорядження, долати гірські схили тільки в супроводі досвідчених туристів і припинити подорож за несприятливих погодних умов. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-