Аброськін розповів, як слідство вийшло на підозрюваного в убивстві Ноздровської

Аброськін розповів, як слідство вийшло на підозрюваного в убивстві Ноздровської

Укрінформ
Слідство у справі про вбивство правозахисниці Ірини Ноздровської звернуло увагу на сім’ю Россошанських після того, як були проведені допити свідків, переглянуто записи з відеокамер і зроблені необхідні негласні слідчі дії.

Про це на брифінгу у середу заявив перший заступник голови Національної поліції України В'ячеслав Аброськін, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Чому не відразу (звернули увагу на сім'ю Россошанських - ред.)? В перші дні ми відновлювали шлях її переміщення від виходу з офісу, що на Банковій, і до місця знаходження тіла. Враховуючи передноворічні свята, і те, що більша частина людей 29, 30, 31 (грудня) виїжджала з Києва, все це нам не дозволяло у повному обсязі дуже швидко встановити всіх свідків і очевидців. У нас спочатку не було всіх можливостей технічних, які ми могли б використовувати для пошуку потерпілої", - сказав Аброськін.

Він зазначив, що спочатку допитували всіх можливих свідків, водіїв транспортних засобів, потім зверталися до суду для отримання дозволів на перегляд записів з відеокамер, щоб встановити шлях переміщення Ноздровської 29 грудня, були відібрані зразки для експертиз - самих експертиз було проведено близько 70, а тіло Ноздровської було відправлено на дослідження 3 судово-медичних експертів тощо. Слідство тоді встановило, що Ноздровська таки прибула до Демидова, уточнив Аброськін.

Також, за його словами, у перші ж дні була опитана сім'я Рососошанських, члени якої вказали, що 29 грудня дуже рано лягли спати, близько 21-22 години вечора. Втім, слідство отримало доступ до трафіку дзвінків, які здійснювали члени родини Россошанських у ті дні, що дало підстави вважати, що показання були неправдиві.

"Навіть близькі родичі пояснили, що рано лягли спати, в районі 21-22 години. В той час, коли ми отримали усі технічні можливості, ми побачили, що трафік дзвінків до 27 числа був десь до 5 дзвінків у день. А 27 числа, у день підтвердження вироку для їх сина, 7 років, ми побачили скачок у дзвінках як у батька, так і в матері. Так само і 29 числа, в день вбивства, ми побачили, що з'єднання продовжувалися активно з 18-ї години вечора і до глибокої ночі, і також до години дня наступного дня. Також ми побачили, що з'єднання у підозрюваного були відсутні в той час, коли Ноздровська з'явилася у Демидові, десь близько двох годин. І коли ми порівняли це з їх показаннями, тобто, як могли люди дзвонити так одне одному, лежачи на одному дивані, це і було підставою вважати, що початкові покази були дані неправдиво. І коли були отримані всі дані, тобто не тільки протоколи допиту свідків, а й було проведено ряд негласних слідчих дій, це дало нам підстави затримати підозрюваного. Він свою провину визнає повністю", - уточнив Аброськін.

Читайте також: Убивство Ноздровської: Аброськін заявляє, що до поліції не прийшов жоден свідок

Як повідомляв Укрінформ, 1 січня 2018 року у Вишгородському районі Київської області було виявлено тіло правозахисниці і юриста Ірини Ноздровської.

8 січня правоохоронці затримали Юрія Россошанського та оголосили йому підозру у вбивстві Ноздровської. Підозрюваний є батьком Дмитра Россошанського, який 30 вересня 2015 року в селі Демидів насмерть збив на автомобілі сестру Ірини Світлану Сапатинську.

Вишгородський районний суд Київської області 9 січня обрав підозрюваному Россошанському запобіжний захід у вигляді тримання під вартою строком на 60 діб без можливості внесення застави.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-