Россошанський просить суд відпустити його під особисте зобов'язання

Россошанський просить суд відпустити його під особисте зобов'язання

Укрінформ
Юрій Россошанський, який підозрюється у вбивстві юриста Ірини Ноздровської, попросив обрати для нього запобіжний захід у вигляді особистого зобов'язання і пообіцяв співпрацювати зі слідством.

Про це він заявив на судовому засіданні у Вишгородському райсуді Київської області, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Я нікуди від слідства не ховався і ховатися не збираюся, тому прошу застосувати до мене запобіжний захід у вигляді особистого зобов'язання. Я брав активну участь у слідчих діях і братиму й надалі", - сказав Россошанський.

Підозрюваний зазначив, що непокоїться за свою сім'ю, зокрема про дружину, яка нещодавно перенесла мікроінсульт. Він також апелював до того, що ніколи не був підсудним, є пенсіонером та ветераном праці.

Водночас на запитання адвоката сім'ї Ноздровської, чому він визнав провину у її вбивстві, Россошанський відмовився відповісти, пославшись на відповідну статтю Кримінального процесуального кодексу. "Я можу не відповідати адвокату на запитання", - сказав він.

Обрати Россошанському запобіжний захід, не пов'язаний із триманням під вартою, просив і його адвокат.

Представник державного обвинувачення оголосив клопотання про обрання підозрюваному запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою терміном 60 діб без альтернативи внесення застави.

Читайте також: Вбивство Ноздровської: суд обирає запобіжний захід Россошанському

Адвокати сім'ї Ноздровської повідомили, що оскільки слідство не допустило їх до матеріалів кримінального провадження, то вони віддають це питання на розсуд суду.

Раніше повідомлялося, що 8 січня правоохоронці затримали підозрюваного у вбивстві юриста Ірини Ноздровської. Йому оголосили про підозру.

Згодом стало відомо, що це Юрій Россошанський - батько Дмитра Россошанського, який 30 вересня 2015 року у селі Демидів збив на смерть сестру Ноздровської Світлану Сапатинську.

Як відомо, 1 січня 2018 року у Вишгородському районі Київської області було виявлено тіло юриста Ірини Ноздровської. Раніше вона займалася справою про загибель своєї сестри, яку збив племінник на той момент голови суду Вишгородського району Дмитро Россошанський.

Фото: Громадське

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-