САП передала до суду обвинувальний акт щодо екс-заступника директора

САП передала до суду обвинувальний акт щодо екс-заступника директора "Електроважмашу"

Укрінформ
САП 9 січня за результатами досудового розслідування направила до суду для розгляду по суті обвинувальний акт стосовно екс-заступника директора заводу "Електроважмаш" за обвинуваченням в одержанні неправомірної вигоди в розмірі 37 тис. дол.

Про це повідомляє Спеціалізована антикорупційна прокуратура на своїй сторінці у Facebook.

"Спеціалізованою антикорупційною прокуратурою 9 січня 2018 року за результатами досудового розслідування детективами НАБУ до Орджонікідзевського районного суду міста Харкова направлено для розгляду по суті обвинувальний акт стосовно колишнього заступника директора ДП "Завод "Електроважмаш" за обвинуваченням в одержанні, при пособництві колишнього начальника відділу, неправомірної вигоди в розмірі 37 тис. доларів США, тобто скоєнні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 4 ст. 368 КК України", - йдеться у повідомленні.

За даними САП, встановлено, що 28 лютого 2017 року заступник директора державного підприємства "Завод "Електроважмаш", заснованого Міністерством економічного розвитку і торгівлі України, частка державної власності в якому становить 100%, діючи за попередньою змовою з начальником відділу вказаного підприємства, отримав від виконавчого директора ТОВ "Укрмашіндустрія" за видачу останньому раніше оплаченого товару частину неправомірної вигоди у розмірі 37 тис. дол., що згідно з офіційним курсом НБУ становить ?1 000 983,20 грн та є особливо великим розміром. 

"У подальшому в ході обшуку службового кабінету начальника відділу ДП "Завод "Електроважмаш" виявлено та вилучено предмет неправомірної вигоди", - додали у САП.

Читайте також: У Харкові на хабарі в $20 тисяч спіймали двох фіскалів

Як повідомляв Укрінформ, 27 грудня керівник САП Назар Холодницький повідомив про закінчення досудового розслідування щодо посадовців харківського державного підприємства "Електроважмаш", підозрюваних у зловживанні службовим становищем. 

За його даними, упродовж 2015 року посадовцями підприємства здійснено реалізацію продукції з використанням підконтрольних господарюючих суб’єктів у спосіб, що дозволив мінімізувати доходи державного підприємства та одержати неправомірну вигоду в сумі понад 37 млн грн. За результатами розслідування до кримінальної відповідальності за ознаками злочину, передбаченого ч. 2 ст. 364 Кримінального кодексу України, притягнуто колишнього заступника директора заводу зі стратегії та маркетингу, який був одним із основних фігурантів злочинної змови. Ще одного співучасника злочинної схеми оголошено в розшук.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-