Порошенко: Де б ми не відзначали Різдво, згадаймо захисників України

Порошенко: Де б ми не відзначали Різдво, згадаймо захисників України

Відео
Укрінформ
Свято Різдва Христового є водночас духовним, державним та народним і символізує народження надії на спасіння, мир та справедливість.

Про це йдеться у різдвяному привітанні родини Президента України, розміщеному на офіційному сайті Глави держави.

"Різдво – народження надії на спасіння, надії на мир, надії на справедливість. Це свято – воно духовне, але воно – й державне, воно – й народне", - зазначив Президент.

Він додав, що вже понад тисячу років ми, українці, по-особливому відзначаємо цей день. Зокрема, з давніх-давен склалася традиція не просто співати колядки, але й відтворювати народження Божого Сина у народних вертепах. Так само здавна подають до столу особливу страву – кутю, яка символізує достаток, яким діляться з усіма. 

"Ми бережемо наші звичаї. Вони роблять нас особливими і несхожими на інших", - акцентував Президент.

Читайте також: Гройсман побажав на Різдво українцям добра та злагоди

Він закликав співгромадян, де б вони не були сьогодні: у церкві, за святковим столом чи на роботі,  - згадати тих, хто захищає нашу країну, і помолитися за них, попросивши їм у Бога здоров'я та сили.

Дружина Президента Марина Порошенко у свою чергу побажала, щоб зірка Христова принесла українцям радість і щасливе майбутнє рідній Україні.

"Давайте згадаємо теплим словом тих, хто живе у нашому серці! Подякуємо батькам, дітям, рідним та близьким, друзям та колегам за те,  що ми – разом!" - закликала Марина Порошенко.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-