У Збройних Силах прокоментували ситуацію з

У Збройних Силах прокоментували ситуацію з "Грузинським легіоном"

Укрінформ
Окремого підрозділу під назвою «Грузинський легіон» у складі 54-ї бригади ніколи не існувало.

Про це ідеться в повідомленні на сторінці Збройних сил України у Facebook

«Командування 54 окремої механізованої бригади ЗСУ дякує всім друзям України - іноземцям, які проходили та продовжують проходити службу у підрозділах військової частини. Проте зазначаємо, що окремого підрозділу під назвою «Грузинський легіон» у складі 54 бригади ніколи не існувало», -  ідеться в повідомленні.

Зазначається також, що  десятки громадян інших держав 2016 року добровільно уклали контракт на проходження військової служби у Збройних силах України і сумлінно служать у складі штатних підрозділів військових частин.

«Декілька десятків таких військовослужбовців добросовісно несуть службу у різних підрозділах 54 бригади і на даний час мають офіційний статус військовослужбовців Збройних сил України»,  - зазначають в ЗСУ.

Читайте також: АТО: "Грузинський легіон" потрапив під артобстріл бойовиків, восьмеро поранених

Як повідомляється, наразі один із цих військовослужбовців звільнився з бригади за сімейними обставинами, четверо - звільнені з військової служби з інших причин, решта іноземних громадян продовжують сумлінно нести службу у складі бригади на передових позиціях сил АТО.

Окрім того зазначається, що все майно, яким волонтери забезпечували добровольців та інших військовослужбовців бригади, належним чином обліковано, перебуває у бригаді та використовується за призначенням.

«Зважаючи на численні спроби дискредитації Збройних сил України, волонтерського та добровольчого руху, наголошуємо на неприпустимості намагань використовувати у власних меркантильних чи політичних цілях славне ім'я 54 окремої механізованої бригади!», - ідеться в повідомленні.

Як повідомлялося, 5 січня на сторінці "Грузинського легіону" в Facebook опубліковано заяву, в якій сказано, що «20 грудня 2017 року Грузинський легіон повним складом залишив 54 бригаду через некомпетентність командира Майстренка Олексія та його оточення,  а також незаконні накази, віддані ним». 

«Про деталі операції, що відбулася 16 грудня 2017 року, під час якої були поранені 11 бійців Грузинського дегіону і 25 батальйону ми обов'язково повідомимо на прес-конференції найближчими днями», - ідеться на сторінці "Грузинського легіону".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-