Порошенко готовий активніше захищати антикорупційні органи

Порошенко готовий активніше захищати антикорупційні органи

Укрінформ
Президент України Петро Порошенко вважає неприйнятними будь-які форми тиску на Національне антикорупційне бюро і готовий активніше захищати антикорупційні органи.

Про це глава держави написав у  статті "Мир та розвиток" для спільного проекту журналу Новое Время і The Economist.

"Події кінця 2017-го показали, що антикорупційна інфраструктура потребує активнішого захисту з боку президента. Особливо наголошую на гарантіях незалежності НАБУ. Вважаю неприйнятними будь-які форми тиску на цей орган. Як з боку політичного істеблішменту, так і з боку групи підтримки цього органу, яка агресивно нав'язує йому списки "клієнтів" з політично забарвленими "вироками"", - зазначив Порошенко.

Читайте також: Порошенко запевняє: Україна вступить до Євросоюзу й НАТО

Втім, додав він,  "інсектициди й протимоскітні сітки - не єдині засоби для боротьби з комарами", бо іноді їх так багато, що краще осушити болото. 

У цьому контексті Президент нагадав, що було знищено найпоширеніші корупційні схеми і  тим самим зменшено на десятки мільярдів тіньові потоки за рахунок ProZorro, системи автоматичного відшкодування ПДВ, відмови від російського газу і припинення дотування Нафтогазу.

Водночас Порошенко констатував, що втомлене і значною мірою зневірене суспільство все ще не відчуває позитивних змін. 

"Що робити владі в такій ситуації? Працювати краще, виправляти помилки і дякувати за критику тим, хто найняв нас на цю роботу", - зазначив глава держави.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-