Вітання предстоятелів українських церков із Різдвом Христовим

Вітання предстоятелів українських церков із Різдвом Христовим

Укрінформ
Глави українських церков східного обряду у переддень свята привітали українців з Різдвом і побажали нашому народові миру, єдності і добра.

Про це повідомляє Укрінформ.

Зокрема Патріарх Київський і всієї Руси-України Філарет у Різдвяному посланні закликав вірян керуватися у своєму житті правдою і любов'ю.

"У ці радісні святкові дні подякуймо Господу нашому Ісусу Христу за Його безмежну любов до нас, грішних, щоб Він дарував нам перемогу над видимими і невидимими ворогами, мир, єдність українського народу і благоденство", - зазначив Філарет.

Глава Української греко-католицької церкви Блаженніший Святослав у Різдвяному посланні акцентував, що нинішні "скоробагатьки" в Україні переважно є біднішими духовно і культурно за жебраків. 

"Ця духовна убогість, тобто віддаленість сильних цього світу від Бога, нерідко спричиняє соціальну несправедливість, згубне використання влади, корупцію та зловживання ресурсами, даними для загального блага. У такій ситуації недостатньо, щоб багачі призначили частину крихт зі свого стола як певну допомогу убогим", - переконаний Святослав. 

Як зазначив Глава УГКЦ, той, хто вважає себе рятівником бідних, а не несе Бога, пропонує порожні ідеології, які лише використовують злидні людини з політичною метою і не здатні їх усунути. 

"За таких обставин бідні ставатимуть ще біднішими, а багаті далі наживатимуться. Лише той, хто стане багатим Богом, зможе преобразити власне життя та сприяти побудові справедливого суспільства, у центрі якого стоятиме людина, а не прибуток; загальне добро, а не егоїстичні інтереси окремих груп чи кланів", - наголосив Святослав.

Читайте також: Блаженніший Святослав: Чому свято Різдва таке важливе для християн

Предстоятель Української православної церкви Московського патріархату Блаженніший Митрополит Київський і всієї України Онуфрій у Різдвяному відеозверненні побажав миру в сім'ях, у державі і світі.

"Нехай радість і Божий мир, який приніс на землю Спаситель, Син Божий, спочивають у наших серцях, у наших сім'ях, у нашій Українській державі й в усьому світі", - сказав Онуфрій.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-