НАБУ відзвітувало про боротьбу з корупцією в 2017 році

НАБУ відзвітувало про боротьбу з корупцією в 2017 році

Відео
Укрінформ
Станом на кінець 2017 року Національне антикорупційне бюро України  розслідувало майже 500 проваджень щодо топ-корупції.

Про це йдеться у відеозвіті НАБУ за 2017 рік, оприлюдненому на сторінці відомства у Facebook

“На кінець 2017 року детективи НАБУ розслідують майже 500 проваджень щодо топ-корупції. З огляду на розміри збитків від злочинів та посади задіяних в них осіб більшість розслідувань набули резонансу в суспільстві”, - йдеться у повідомленні.

Зокрема, у відомстві нагадали про розслідування справ щодо розтрати 149 млн грн під час закупівлі палива для Міноборони (підозрюються 4 особи, в тому числі заступник міністра оборони Ігор Павловський); справу щодо розтрати 28,5 млн грн при закупівлі двигунів для танків на Львівському бронетанковому заводі; справу щодо розкрадання 16 млн грн, виділених на реалізацію проекту “Стіна”; справу щодо розтрати 14 млн грн при закупівлі рюкзаків для потреб Національної гвардії України; “газову справу”; розслідування щодо корупції на Укрзалізниці тощо.

Читайте також: Стало відомо, наскільки збільшили фінансування НАБУ, НАЗК та СБУ

У відомстві також поінформували, що наразі у судах знаходяться понад 100 справ від НАБУ.

“Найбільшим викликом у роботі Бюро залишається неспроможність судової системи розглядати справи, скеровані НАБУ та САП до суду. Сподіваємося, що 2018 року таки буде створено Антикорупційний суд, який забезпечить винесення вироків корупціонерам”, - підсумували у НАБУ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-