У військовому шпиталі залишаються 18 звільнених заручників - омбудсмен

У військовому шпиталі залишаються 18 звільнених заручників - омбудсмен

Укрінформ
У військовому шпиталі перебувають 18 звільнених на Донбасі заручників, їхній стан оцінюється лікарями як середньої тяжкості.

Про це в ефірі Еспресо.TV розповіла уповноважений Верховної Ради з прав людини Валерія Лутковська. 

"Станом на вчорашній день у військовому шпиталі знаходилося 18 звільнених заручників. Їхній стан оцінювався лікарями як середній. За висновками лікарів, ніхто з них не потребує невідкладної психологічної допомоги. Частина цивільних, яких звільнили, перебували у лікарні "Феофанія", і з ними теж були готові працювати психологи. Є, звичайно, хронічні захворювання, які потребують особливої уваги з боку лікарів", - сказала Лутковська.

За її словами, частина звільнених заручників справді відмовилася від отримання медичної допомоги.

"Об’єктивно, засоби масової інформації, відповідаючи на запит суспільства, приділяли велику увагу цим людям. Це заважало звільненим. Зрозуміло, що цим людям зараз більш спокійно знаходитися в тиші своїх родин, аніж під увагою ЗМІ", - додала Лутковська.

Читайте також: Лутковська розповіла, як екс-мер Торецька та ще 6 осіб відмовилися повертатися в ОРДЛО

Як відомо, 27 грудня на Донбасі відбулося масштабне звільнення заручників - з окупованої території повернулися 73 українці. У числі українців, звільнених із полону російських бойовиків на Донбасі, - "кіборги" та інші українські бійці, громадські активісти та волонтери, а також вчений-історик Ігор Козловський.

Голова СБУ Василь Грицак заявив, що в ОРДЛО ще залишаються в заручниках 103 особи.

Українська сторона та терористи "ЛНР/ДНР" почали перемовини щодо нового обміну - готуються повернути ще 25 українців.

Українська сторона готова до серйозних компромісів для продовження процесу звільнення українців, заявила перший віце-спікер Верховної Ради Ірина Геращенко.

СБУ перевірить звільнених заручників щодо зв'язків з російськими спецслужбами.

Кілька визволених із полону "Л/ДНР" заручників відмовилися від лікування через небажання опинитися під тиском громадськості та преси.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-