У РФ

У РФ "полюють" на українських заробітчан - Лутковська

Укрінформ
У Росії почастішали випадки несправедливого порушення справ проти громадян України, які працюють у Росії і збиралися повернутися назад чи розірвати контракт. 

Про це в ефірі телеканалу "112 Україна" заявила Уповноважений Верховної Ради з прав людини Валерія Лутковська 

"Збільшується кількість тих, хто затриманий, хто виїхав на роботу на територію РФ, був незадоволений умовами контракту чи виконанням контракту, як тільки збирався повернутися назад і розірвати контракт – опинявся за гратами зі звинуваченнями чи у тому, що він перевозить курильні суміші із наркотичними речовинами, чи в інших обвинуваченнях. Кількість таких людей збільшується", - сказала Лутковська.

Омбудсмен також порекомендувала не їхати до Росії учасникам АТО.

"Радила б не тільки у зв’язку із тим, що в нас сьогодні проводиться АТО, учасникам АТО, я просила би їх не їхати на територію РФ", - сказала Уповноважений ВР із прав людини.

Читайте також: Українців просять не їхати до Росії через провокації ФСБ

Служба безпеки України напередодні заявила, що російські спецслужби ведуть полювання на українських громадян на території РФ і їх затримання в сусідній державі має системний характер. 

Раніше ЗМІ повідомляли, що в Москві затримали учасника АТО Олега Негоду, який наприкінці грудня 2017 року поїхав до Саратова до сестри.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-