Лутковська розповіла, як екс-мер Торецька та ще 6 осіб  відмовилися повертатися в ОРДЛО

Лутковська розповіла, як екс-мер Торецька та ще 6 осіб відмовилися повертатися в ОРДЛО

Укрінформ
Колишній міський голова міста Торецьк (раніше - Дзержинськ) Донецької області Володимир Слєпцов, а також ще шестеро осіб в останній момент відмовилися покидати підконтрольну Україні територію в рамках звільнення заручників 27 грудня. 

Про це сказала уповноважений парламенту з прав людини Валерія Лутковська в ефірі "112 Україна".

"Це відбувалося зі Слєпцовим і ще шістьма особами, які вже приїхали на непідконтрольну уряду територію і там чітко сказали: "Ми не хочемо залишатися тут, хочемо повернутися на підконтрольну територію". Таких було семеро", - пояснила вона.

"Я знаю Володимира Микитовича особисто, у мене є провадження, яке пов'язане зі станом його здоров'я, поки він знаходився в СІЗО. Я знаю стан його здоров'я, й об'єктивно чекати ще три години, поки вирішаться всі формальності, і повертати його з групою 7 осіб було небезпечно для його здоров'я. Тому я попросила забрати його в першу чергу разом з журналістами", - розповіла омбудсмен.

Читайте також: Визволений з полону інженер розповів, як бойовики забирають “на підвал”

Вона зазначила, що за тиждень до процедури звільнення у необхідності повернення в ОРДЛО сумнівалися ще близько двох десятків людей.

Раніше повідомлялося, що Слєпцов під час процедури звільнення заручників "сховався" в автобусі для журналістів і повернувся в ньому на підконтрольну Києву територію.

Слєпцова підозрюють у скоєнні кримінальних злочинів, передбачених ч. 1 ст. 258-3 (участь у терористичній групі чи терористичній організації) і ч. 2 ст. 110 (посягання на територіальну цілісність і недоторканність України) КК України. За даними слідства, Слєпцов пов'язаний з організацією та проведенням на території Торецька незаконного референдуму про проголошення державної самостійності терористичної організації "ДНР". До 27 грудня Слєпцов перебував у СІЗО, раніше Торецька міськрада висловила йому недовіру.

27 грудня в рамках звільнення Україна передала бойовикам 233 осіб, ті в свою чергу відпустили 74 осіб. При цьому одна із заручниць, яка проживає в окупованому Донецьку, після звільнення висловила бажання залишитися в ОРДО.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-