Суд почав розгляд скарги про запобіжний захід Саакашвілі

Суд почав розгляд скарги про запобіжний захід Саакашвілі

Фото
Укрінформ
Апеляційний суд Києва почав розгляд скарги прокуратури на рішення Печерського райсуду, яким було відмовлено в обранні лідеру "Руху нових сил" Міхеїлу Саакашвілі запобіжного заходу у вигляді домашнього арешту.

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, головуючим суддею на засіданні виступає Олег Присяжнюк.

Читайте також: Соратника Саакашвілі залишили під вартою

У залі суду присутній сам Саакашвілі, його дружина Сандра і син. Також політика прийшли підтримати мер Глухова Мішель Терещенко і колишній народний депутат Степан Хмара.

Будівля Апеляційного суду посилено охороняється представниками МВС.

Як повідомляв Укрінформ, 11 грудня Печерський райсуд Києва залишив клопотання прокуратури про цілодобовий домашній арешт екс-голови Одеської ОДА Міхеїла Саакашвілі без задоволення. Головувала на засіданні суддя Лариса Цокол.

Сторона обвинувачення виступала з клопотанням про цілодобовий домашній арешт Саакашвілі строком на 2 місяці за місцем його проживання на вул. Костьольна у м. Києві.

Правоохоронці затримали Саакашвілі 8 грудня у Києві. Йому інкримінують сприяння учасникам злочинних організацій та приховування їх злочинної діяльності (ч. 2. ст. 256 Кримінального кодексу України).

Вища рада правосуддя відкрила дисциплінарну справу щодо судді Печерського райсуду Києва Лариси Цокол. Разом з тим в ВРП заявили, що розгляд скарг на суддю Цокол не пов'язаний з судовим рішенням щодо Саакашвілі.

Фото Володимира Тарасова

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-